Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti

ESKİŞEHİR - Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, "Türkmenler ve Türkler olarak kökümüz bir, dinimiz bir doğduk" dedi.

"Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Türkmenistan Kültür Günleri" programına katılmak üzere kente gelen Serdarov ile ülkesinin İstanbul Başkonsolosu Orazmuhammet Çaryyev, Vali Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Serdarov, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir'e daha önce Türkmen kültürünü tanıtmak için bir kültür heyetinin geldiğini anımsattı.

Etkinlikler için Tuna'ya teşekkür eden Serdarov, "Türkmenler ve Türkler olarak kökümüz bir, dinimiz bir doğduk" ifadesini kullandı.

Tuna da Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği dolayısıyla kentte büyük bir heyecan yaşandığını söyledi.

Türkmenistan Kültür Günleri çerçevesinde birlikte güzel kültürel ve sanatsal faaliyetler yapacaklarını anlatan Tuna, "Ressamlar Buluşması etkinliğimizde, Türkmenistan'dan ressamlar var. Türkmenistan'dan bu yıl birçok sanat dalında istifade edeceğiz, güzel işlere imza atacağız, Eskişehirimize kalıcı eserler kazandıracağız" diye konuştu.

Daha sonra Tuna, Serdarov'a, çini tabak ile başkentlik logosu bulunan rozet hediye etti. Serdarov ise Tuna'ya, ülkesinin kültürel mekanlarının tanıtıldığı katalogları ve Türkmenistan bayrağının yer aldığı rozeti verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile