Göç temasının işlendiği logoda Eskişehir’in simgelerinden oluşan sembollerinin oluşumundan 'birliktelik' vurgusu yapıldı. Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Eskişehir’in 2013 yılı boyunca halkıyla birlikte etkinlikleri gerçekleştireceğini söyledi.
Koçdemir, “Eskişehir ve Eskişehirliler bu işin seyircisi değil, dünyadan gelen toplulukları seyreden bakan değil, Eskişehirliler bu işin hem senaristi hem aktörü olsun istiyoruz.” diye konuştu.
Vali Kadir Koçdemir başkanlığında bir araya gelen Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu, Kültür Başkenti çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eskişehir Kültür Başkenti kapsamında yapılacak faaliyetlerin genel bir tanıtımının yapıldığı toplantıda, Eskişehir’e kazandırılmak istenen kalıcı eserden açık hava müzesi ve 360 Sanaroma Projesi de tanıtıldı. Toplantıda ayrıca, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti’nin logosunun sunumu yapıldı. ‘Göç’ temasının işlendiği tasarımda hilal, kavuk ve başkentin simgesi olan yıldızın bir araya gelmesiyle oluşturulan logonun, birlikteliği ve çarkıfeleği temsil ettiği kaydedildi. Vali Koçdemir toplantıda yaptığı açıklamada, 2013 yılında Eskişehir’i temsil edecekleri için heyecanlı olduklarını söyledi.
Tüm Eskişehir halkıyla düzenlenecek organizasyonlarla Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydeden Koçdemir, öncelikli hedeflerinin kalıcı eserler olduğunu belirtti.
“Eğer kalıcı bir şeyler bırakılırsa bu etkinliğin çok daha uzun süre kalıcı olmasını sağlıyor. Hem de bu izin uzun süre kalmasına yol açıyor.” diyen Koçdemir, bu zamana kadar yapılan hazırlıkların hepsinin birer zihni hazırlık olduğunu ifade etti.
Eskişehir’in 2013’ün seyircisi olmayacağını ifade eden Koçdemir, şunları kaydetti: “Dünyanın en meşhur toplulukların, Kırgızların en büyük opera topluluğu, Azerilerin tiyatro topluluğunu buraya getirdik, 365 günde 4 bin etkinlik yaptık demeyeceğiz. Eskişehir ve Eskişehirliler bu işin seyircisi değil, dünyadan gelen toplulukları seyreden bakan değil, Eskişehirliler bu işin hem senaristi hem aktörü olsun istiyoruz. Geçen sene Yunus Emre şenliklerinde mahalleler yarışıyor etkinlileri yaptık. Belki ilk etapta ev baklavası gibi çok profesyonel gözükmeyecektir. Ama biz yapacağız. Çocuklarımız ve bizim insanlarımız bunu yapacak.” Toplantıda ayrıca Eskişehir’in 'Türk Dünyası Kültür Başkentliği' kapsamında kentin tanıtıma ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterisi yapıldı.
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Logosu Tanıtıldı
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti çalışmalarında Kültür Başkenti logosu basına tanıtıldı.