Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi'nda Görev Bölümü Degisikligi

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi'nda Görev Bölümü Degisikligi

Eskisehir Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan’in baslattigi çalismalar çerçevesinde Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi görev bölümünde degisiklige gidildi. Görev bölümü degisikligi hakkinda degerlendirmede bulunan Bassavci Yeldan, “Yeni adli yil itibariyla yürürlüge girecek olan etkin sorusturma yapilmasina imkân saglayacak yeni görev bölümünün tüm çalisma arkadaslarimiza ve ilimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan’in Eskisehir Adliyesi’nde göreve baslamasinin ardindan bassavcilik bünyesinde görev bölümü degisikligine gidildi. Bassavci Yeldan’in baslattigi çalismalar çerçevesinde; Aile Içi Siddet Bürosu’ndaki savci sayisi artirilirken, 4 yeni büro daha kurulacagi duyuruldu. Ayrica, kadina yönelik siddet olaylariyla ilgili, durumu kritik olarak belirlenen 58 magdur hakkindaki sorusturmalarin Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan ve bassavci vekilleri tarafindan yürütülecegi bildirildi.



Aile Içi Siddet Bürosu’ndaki savci sayisi artirildi

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi Aile Içi Siddet Suçlari Sorusturma Bürosu’nda daha önce 2 cumhuriyet savcisi görev yaparken bu sayi artirilarak 4’e çikarildi. Görevli cumhuriyet savcisi sayisi 4’e çikarilan Aile Içi Siddet Suçlari Sorusturma Bürosu, yeni görev bölümüne göre yetiskinlere yönelik cinsel saldiri suçlari ile ilgili sorusturmalari da yürütecek. Büroda görevlendirilen Cumhuriyet Savcisi Özkan Levent Taskoparan’a ayrica Siddet Önleme ve Izleme Merkezi, kolluk kuvvetleri ve aile mahkemeleri ile koordinasyonu saglamak için görev verildi.

Çocuk Suçlular Sorusturma Bürosu’nda ise görevli cumhuriyet savcisi 3’ten 4’e çikarilirken büroda görevli cumhuriyet savcilari yapilan degisiklik ile magdur çocuklara yönelik islenen cinsel istismar suçu sorusturmalarini da çocuk izlem merkezinde yürütecek.

Kadin cumhuriyet savcilarina kritik görevler

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi’nda görevli Cumhuriyet Savcisi Yesim Aktürk Altun, yapilan görev bölümü degisikligi ile Çocuk Suçlular Sorusturma Bürosu’nda görevlendirilirken, ayni zamanda kendisine Çocuk Izlem Merkezi Koordinatörlügü görevi verildi.

Cumhuriyet Savcisi Selcan Yilmaz ise Aile Içi Siddet Suçlari Sorusturma Bürosu’nda görev aldi. Saglik çalisanlarina yönelik islenen suçlar hakkinda yapilan sorusturmalari yürütmek üzere de 2 cumhuriyet savcisi görevlendirildi.

4 yeni büro kuruluyor

Yeni adli yil baslangici öncesi yapilan degerlendirmeler neticesinde Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi bünyesinde Gaziler, Sehit Yakinlari ve Engelliler Bürosu, Egitim ve Sosyal Isler Bürosu, Is Sagligi ve Güvenligi Bürosu ile Kanun Yollari Içtihat ve Mevzuat Bürosu olmak üzere 4 yeni büro kurulmasi kararlastirildi.

Kadina siddet sorusturmalarini Bassavci Yeldan yürütecek

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciliginca kadinlara yönelik tekrarlayan siddet olaylari ile ilgili sorusturma dosyalari incelendi. Incelemenin ardindan durumlari kritik olarak tespit edilen 58 magdur hakkindaki devam eden sorusturmalarin üzüntü verici olaylara engel olunmasi bakimindan Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan ve bassavci vekilleri tarafindan yürütülmesine karar verildi.

Görev bölümü degisikligi hakkinda degerlendirmede bulunan Bassavci Yeldan, “Yeni adli yil itibariyla yürürlüge girecek olan etkin sorusturma yapilmasina imkân saglayacak yeni görev bölümünün tüm çalisma arkadaslarimiza ve ilimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile