Eskisehir'de 3 Bin Fidan Toprakla Bulustu

Eskisehir'de 3 Bin Fidan Toprakla Bulustu

Tepebasi Belediyesi’nin de paydasi oldugu Eko Okullar Projesi’ni uygulayan okullardan 500 kisilik ögrenci ve ögretmen, Karaalan mahallesinde 3 bin fidani toprakla bulusturdu.

Tepebasi Belediyesi ve Eskisehir Il Milli Egitim Müdürlügü’nün paydasi oldugu, Uluslararasi Çevre Egitim Programi kapsaminda, Eko-Okullar Projesini uygulayan okullardan gelen ögrenciler, ögretmenler ve velileri, fidan dikim etkinligi gerçeklestirdi.

Düzenlenen etkinlige Türkiye Çevre Egitim Vakfi (TÜRÇEV) bünyesinde Uluslararasi Çevre Egitim Programini yürüten 43 Eko-Okuldan 500 ögrenci, ögretmen ve idareciler katildi.

Karaalan mahallesinde 3 bin fidan, Eskisehir Orman Bölge Müdürlügü Agaçlandirma Sube Müdürlügü ile Tepebasi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nün birlikte yürüttügü organizasyon ile toprakla bulustu.

Etkinlikle ilgili konusan Eko-Okullar Il Koordinatörü Nadir Erdem “Eko - Okullar Projesi Çevre Egitim Programini yürütürken uzun yillardan bu yana Il Milli Egitim Müdürlügü ve Tepebasi Belediyesi paydasimiz olarak bizlere destek olmaktadir. Ayrica Eskisehir Orman Bölge Müdürlügümüz ile kurumsal is birligi çerçevesinde 20 yildir ortak fidan dikim etkinligi gerçeklestirmekteyiz. Orman Bölge Müdürlügü, Agaçlandirma Subesi; sahanin hazirlanmasi, fidanlarin toprakla bulusturulmasi, sahada çalisanlarla ve teknik destekle bizlere çok yardimci olmaktadirlar. Bu açidan tüm okullarimiz adina tesekkür ediyorum. Ögrencilerimize orman sevgisi ve önemini asilamak adina dogada topraga ve fidana dokunarak bu deneyimi yasamanin etkinlige katilan anaokullari, ilk ve ortaokul ögrencileri için çok kiymetli oldugunu düsünüyorum. Etkinlige destek veren Eskisehir Eko-Okullarinin idareci, ögretmen ve ögrencilerine, tüm kurumsal destekçilerimize yürekten tesekkür ediyorum” dedi.

“Burada fidan diktik ve çok eglendik”

Fidan dikim etkinlige katilan ögrencilerden Emir Sefa Sen, “Bugün burada fidan diktik, çok eglendik. Fidan dikmek çok güzel” dedi.

Serra Akkemik, “Bugün burada çok eglendim. Fidan diktik. Fidanlar büyünce agaç olacak. Agaçlar da bize oksijen verecek. Burasi suanda tas toprak ama agaçlar büyünce çimenler gelemeye baslayacak” diye konustu.

Emine Fiçici, “Burada çok bugün çok eglendik, fidanlar diktik. Bu fidanlar büyüyünce bize oksijen verecek” ifadelerini kullandi.

Bilge Kaan Sarikaya, “Fidanlar dikiyoruz. Bitkilerin yasamini devam ettiriyoruz. Fidanlar büyünce agaç olacak ve onlari ziyarete gelecegim sulayacagim” dedi.

Feyza Atasoy ise “Burada suan fidan dikiyorum. Agaç olacaklar sonra da burasi bir orman olacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile