Eskisehir'de 7 Milletvekili Için Son 18 Gün

Eskisehir'de 7 Milletvekili Için Son 18 Gün

2023 Genel Seçimleri’nde Eskisehir’in milletvekili temsil sayisinin bin 79 kisilik seçmen farkiyla 7’den 6’ya düstügünün altini çizen Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD) Eskisehir Sube Baskani Serkan Can Zengin, “Eskisehir ile ilgili düsünceleri ne olursa olsun herkesin bir araya gelmesi gerekmektedir. Önümüzdeki vekil seçimlerinin sehirlere dagiliminin hesabini 31 Aralik’taki nüfus sayimina göre yapmak gerekir. Önümüzde 18 gün var” dedi.

Gazetecilere açiklamalarda bulunan Sube Baskani Serkan Can Zengin, 2022’de yapilan nüfus sayimina göre 2023 Genel Seçimleri’nde Eskisehir’in milletvekili sayisinin 7’den 6’ya düsmesiyle ilgili açiklamalarda bulundu. Eskisehir’in bin 79 kisilik seçmen farkiyla 1 milletvekili temsil hakkini kaybettigini söyleyen Zengin, 31 Aralik’ta yapilmasi beklenen nüfus sayimindan önce çalismalara baslamak için 18 gün kaldiginin altini çizdi. Zengin, Eskisehir’deki tüm milletvekilleri, belediye ve oda baskanlari ile üniversitelere birlikte çalismasi için çagrida bulundu.

“Eskisehir’in temsiliyetinin her zaman daha fazla olmasi hepimizin ortak istegidir”

Eskisehir’deki milletvekili temsil sayisindaki azalmanin kent için faydali olmadigini vurgulayan Serkan Can Zengin, “Bu yil içerisinde Eskisehir’in milletvekili sayisinin 7’den 6’ya düstügünü hepimiz ögrendik. Bunun sebebinin de nüfus sayimiyla alakali oldugunu biliyoruz. Eskisehir, 2022’de yapilan sayima göre önündeki sehre sadece bin 79 kisiyle kaybetti. Bin 79 kisi çok düsük bir rakam. Eskisehir’in Gazi Meclisimizde temsiliyetinin 6’ya düsmesi, insanlarin siyasi görüsü ne olursa olsun Eskisehir sevdalisi olan kimsenin kabul etmemesi gereken bir durumdur. Birçok noktada Eskisehir bir araya gelmeyebilir, belki farkli görüsler ortaya koyabilir ama bu olay Eskisehir’in temsiliyetiyle alakalidir. Eskisehir’in temsiliyeti söz konusu oldugunda siyasi görüsü ne olursa olsun, Eskisehir ile ilgili düsünceleri ne olursa olsun herkesin; tüm belediye baskanlari, vekiller, oda baskanlari, dernek baskanlari gibi herkesin bir araya gelmesi gerekmektedir. Önümüzdeki vekil seçimlerinin sehirlere dagiliminin hesabini 31 Aralik’taki nüfus sayimina göre yapmak gerekir. Yani önümüzde 18 gün var. Eskisehir sadece bin-2 bin gibi bir sayiyla Gazi Meclisteki temsiliyet oraninin 6’ya düsmesini kabul etmemektedir. Bununla ilgili Eskisehir’deki tüm dinamiklerin kendisini ortaya koymasi ve bu süreçte bugün itibariyle herkesin çalismaya baslamasini istiyoruz ve bunda çok netiz. Çünkü önümüzdeki dönem Eskisehir’in temsiliyetinin azalmasi, kente fayda saglayacak bir unsur degildir. Eskisehir’in temsiliyetinin her zaman daha fazla olmasi hepimizin ortak istegidir” seklinde konustu.



“Ögrencilerden Eskisehir’in geleceginde söz sahibi olmalarini istiyoruz”

Eskisehir’in bir ögrenci sehri oldugunu belirten ve kentte yasayip ikametgahi farkli sehirde bulunan ögrencilere çagrida bulunan Zengin, “Burada tüm belediye baskanlarimiza, oda baskanlarimiza, vekillerimize, üniversitelerimize ve Eskisehir’deki tüm esnafimiza, Eskisehir’i seven herkese çagri yapiyoruz. Bu çagrida da Eskisehir’in nüfus hareketliligini etkileyen en büyük unsurun ögrenci oldugunu düsünüyoruz. Eskisehir’de yaklasik 65 binin üzerinde örgün ögrenci var ama Eskisehir’de yasadigi bilinen 100 binin üzerinde ögrenci var. Ikametgahlarini aldirmamis ögrenciler çogunlukta olabilir. Eger ögrenciler Eskisehir’i seviyorsa ki biz onlari çok seviyoruz, Eskisehir’in geleceginde söz sahibi olmalarini istiyoruz. Tüm ögrencileri Eskisehir’e ikametgahini aldirmaya davet ediyoruz. Bunu yaparken sadece e-Devlet’ten bu isi gerçeklestirebiliyorlar. Herhangi bir maliyeti de yok” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile