Eskişehir'de Enerji Verimliliği Toplantısı Yapıldı

Eskişehir'de Enerji Verimliliği Toplantısı Yapıldı

Eskişehir’de Enerji Verimliliği konusunda yapılan çalışmaları değerlendirmek, yapılacak çalışmaları da planlamak ve yönlendirmek amacıyla Valilik İl Genel Meclis Toplantı Salonunda toplantı düzenlendi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, kamu kurum yetkilileri, meslek odaları yetkilileri ve STK temsilcileri katıldı.

Enerjinin daha verimli kullanılmasının değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Günay, "Gerek sanayide gerekse ısınma anlamında kullandığımız binalarda ısı yalıtımı yoluyla yüzde 25'den yüzde 60’lara varan ölçüde daha az gaz parası daha az elektrik parası ödeme şansımız olduğudur. Valilik, kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları olarak birlikte Eskişehir’deki insanlarımızda bu farkındalığı yaratmamamız gerekiyor. Gerek fabrikalarımızda gerekse binalarımızda ısı yalıtımı ve enerji tasarruflu motorları elektrik ürünlerini kullanarak şu anda tükettiğimiz enerjinin daha azını tüketmek ve cebimizden daha az para çıkmasını sağlamamız mümkün olacaktır" dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile