Eskisehir'de Havadan Görüntülenen Kar Manzaralari Mest Etti

Eskisehir'de Havadan Görüntülenen Kar Manzaralari Mest Etti

Eskisehir’de ve çevresinde etkili olan kar yagisi ortaya kartpostallik manzaralar çikarken, bu güzel görüntülerin ayni zamanda barajlardaki doluluk oranini artirmasina katki saglayacak olmasi vatandaslari mutlu ediyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlügünce yapilan uyarilarin ardindan Eskisehir’de kar yagisi dün aksam saatlerinde basladi.

Yer yer oldukça hizli yagan kar, kisa sürede kentin büyük bölümünü beyaza bürüdü. Sabaha kadar etkisini sürdüren, gün içinde de ara devam eden kar yagisi, güzel manzaralari beraberinde getirdi. Özellikle havadan görüntülenen Inönü ilçesi yakinlarinda bulunan ormanlik alanla, yine bölgeye yakin Sofça Mahallesi’ndeki camisiz minare ve Porsuk Baraji’ndaki kar manzaralari kartpostallari aratmadi. Vatandaslar kar yagisinin barajlardaki doluluk oranina olumlu yönde yansayacagini düsünülerek durumdan mutluluk duyuluyor.

"Bu karin yagmasi iyi seyler olacagini gösteriyor, iyimseriz”

Sofça Mahalle Muhtari Ali Ekber Yigit, kar yagisi ve olusan manzara hakkinda, “Bu yil yagislar sevindirici oldu, gerçekten yüz güldürdü. Yagmur, ektigimiz ekinlerin üstüne yaginca güzel olmustu, kar ise biraz dag üzerinde yatarsa baraj için çok faydasi olur. Iyi oldu diyerek iyimser düsünüyoruz. Burasi Porsuk Baraji, kuraklik döneminde suyun minarenin üst tarafina kadar yükseldigi dönemler var. Su an insanlardan kaynakli olan, barajin üzerine yapilan 1-2 kollu baraj sebebiyle olan ve en önemlisi hava sartlarindan dolayi azlik var. Bu yagan ve kalan karlar, eridiginde burayi besleyecek. Bu karin yagmasi iyi seyler olacagini gösteriyor, iyimseriz” dedi.



“Günde bir adim kadar su yükseliyor”

Sofça Mahallesi’nde yasayan Satilmis Akalin ise, kar yagisi sonrasi barajdaki su seviyesinin yükseldigine deginirken söyle konustu;

“30 yildir burasi böyle. Buraya dügü fotografçilari çok geliyor. Manzara çok güzel, buraya karsi çay içiyoruz, surada ekmek yapiyoruz, yemek de yeriz burada yine. Minareyi bilerek yikmadik camiyi yukari aldik. Minare sembol gibi kaldi. Su geçtigimiz yillarda minarenin üzerindeki yesil kapiya kadar çikmisti. Içeresindeki merdivenlerden yukari kadar çikilabiliyor. Yagmur bu sene çok güzel yagdi, ardindan da kar. Mesela su uzun zamandir bu kadar yukariya çikmamisti, barajdaki seviye yükselmeye basladi.

Günde bir adim kadar su yükseliyor. Kar yagisi sonrasi bolluk olusacak diye düsünüyorum. Daha da yagar diye düsünüyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile