Eskisehir'de Havalar Sogudu, Sobalar Satisi Çikarildi

Eskisehir'de Havalar Sogudu, Sobalar Satisi Çikarildi

Eskisehir’de sobaci esnafi havalarin sogumasinin ardindan sobalari satisa çikarirken, kirsal kesimde kullanilacak sobada baca temizligi hakkinda vatandaslari uyardi.

Eskisehir’de kis aylarina girilmesiyle beraber isinma için kullanilan sobalar esnaf tarafindan satisa çikarilmaya baslandi. Kovali soba, sac seytan soba, odun sobasi, döküm kuzine gibi çesitli modellerdeki sobalar vatandaslarin ilgisini bekliyor. Sobalarin fiyati bin liradan baslarken, 15 bin liraya kadar çikiyor. Soba saticisi esnafi, kis döneminin gelmesiyle beraber özellikle kirsal kesimlerdeki vatandaslarin sobalara ragbet gösterdigini ifade etti.

Kent merkezinde neredeyse her evde bulunan dogal gaz nedeniyle sobalara ihtiyaç kalmadigini dile getiren sobaci esnafi, soba yakarken bacanin önemli rol oynadigini da belirtti.



“Sobada en önemli faktör bacadir"

25 yili askin süredir soba isiyle ugrasan esnaf Gökhan Duru, kirsal kesimde sobalarin vatandaslar için bir ihtiyaç oldugunu söyledi.

Sobanin yakilmasinda bacanin temiz olmasi gerektigine vurgu yapan Duru, “Kis sezonunda kirsal bölgelerdeki vatandaslarin soba kullanimi artiyor. Sehir içinde neredeyse her mahallede evler dogal gazli halde. Soba satislarimiz kirsal kesimde yasayan vatandaslara yönelik için. Covid-19 pandemisinden sonra biraz daha sobaya ilgi artti. Sobalar kirsal kesimlerde ihtiyaç olarak kullaniliyor. Sobayi kullanirken gece yatarken kesinlikle kömür atmamalari gerekiyor. Sobada en önemli faktör bacadir. Gündüz yakilan sobada zehirlenme tehlikesi olmaz. Bacalarin düzenli araliklarla temizlenmesi gerekiyor. Baca bakimi önemlidir. Sobalarin fiyatlari bin ila 15 bin lira arasinda degisiyor. Kovali soba, saç seytan soba, döküm kuzine, döküm soba, sömine soba çesitlerini boy boy satiyoruz. En çok kuzine tip sobalar ragbet görüyor. Kis döneminde satislardan yine de umutluyuz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile