Eskişehir’de ‘nesiller Kültür Başkentinde Buluşuyor’ Etkinliği

Eskişehir’de ‘nesiller Kültür Başkentinde Buluşuyor’ Etkinliği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Yaşlılık Platformu tarafından ‘Nesiller Kültür Başkentinde Buluşuyor’ etkinliği düzenlendi.

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle konuşan Yaşlılık Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Nuran Akdemir, Türkiye’de yaşlılık sorunlarının giderek arttığına dikkat çekti. Yaşlı hakları ve ulusal düzeyde yaşlılara yönelik sağlık ve sosyo ekonomik politikaların oluşturulmasında yasa yapıcı ve uygulayıcılarla sivil toplum kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini belirten Akdemir, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, Tepebaşı Belediyesi’nin sağlık politikasının toplumu 7’den 77’ye kucakladığını kaydetti.

Başta ‘Yaşam Köyü’ ve ‘Alzheimer Merkezi’ olmak üzere yaşlı sağlığı ve bakımı konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Ataç, “Herkes bir gün engelli olabilir, Alzheimer hastalığına yakalanabilir. Hiçbir şey olmasa hepimiz yaşlanacağız. ‘Yaşam Köyü’, ‘Alzheimer Merkezi’, ‘Engelli Hobi Bahçeleri’, ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ ve yaşlılara yönelik sağlık taramaları bizim sağlık ile ilgili önemli çalışmalarımız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile