Eskişehir'de Şehitler Törenle Anıldı

Eskişehir'de Şehitler Törenle Anıldı

Eskişehir'de Çanakkale Zaferinin 97. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler günü sebebiyle Vişnelik Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Tören, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayhan Kavas, Türk Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Özaydın'ın, şehitliğe çelenk sunması ile başladı.

Tören de konuşan Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Özaydın, Mehmetçiğin kahramanlık yarışından en yüksek seviyesine Çanakkale'de ulaştığını, oluk oluk akan şehit kanlarının Türk istiklalinin ve Cumhuriyetin de harcına karıştığını söyledi.

Özaydın, 'Büyük önder Atatürk'ün söylediği gibi şehit ruhları semalarda dolaştıkça, şanlı bayrağımız vatan bayrakları üstünde dalgalandıkça, ulusumuz sonsuza dek, hür ve bağımsız yaşayacaktır ' dedi.

Törende, İl Emniyet Müdürlüğü adına Emniyet Amiri Ercüment Akkaya ve Garnizon Komutanlığı adına Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı İsmail Sinan Şahin, birer konuşma yaptılar. Konuşmalarını ardından Koçdemir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Şehitler ' konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Tören, daha sonra Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayhan Kavas'ın şehit mezarlarının ziyaret edip karanfil koyması ile son buldu.

Törene ayrıca AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları ve şehit yakınları katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile