Eskişehir'de Üst Geçit Protestosu

Eskişehir'de sık sık kazaların yaşandığı yola üst geçit yapılmasını isteyen bir grup mahalle sakini protesto gösterisi yaptı.

Eskişehir-Ankara karayolundaki Gündoğdu kavşağında toplanan vatandaşlar, sık sık meydana gelen kazalar sebebiyle yola üst geçit yapılmasını istedi. Vatandaşlar ellerinde pankartlarla çevre yolu üzerinde eylem yaptı. Mahalle sakinleri adına konuşan Cengiz Tepe, ''Bu yolda onlarca çocuğumuzu kaybettik. Kaza sonrası gelen her görevli üst geçit için söz verip gidiyor. Bu zamana kadar kimse bize yardım etmedi. Nedense buraya gelen herkes sadece seçim zamanı geliyor. Kaç tane anne baba burada evlatlarını kaybetti. Şimdi evlatlarını kaybettikleri bu yolu üst geçit yapmaktansa kapatmayı uygun görüyorlar. Yeni açtıkları yol mahallemizin son tarafında bulunuyor. Halbuki buranın nüfusunun çoğu kapanan yol tarafında oturuyor. Biz görevlileri burayı böyle toprakla kapatarak değil, araçların da kullanabileceği bir üst geçit veya alt geçit yaparak çözüm bulmalarını istiyoruz. Ölen çocuklarımıza yeni bir çocuğumuz daha eklenmesin artık sesimizi duysunlar" diye konuştu..
Şengül Aydolmuş, mahallede oturan vatandaşların kaza görmeye alışık olduklarını belirterek, "Biz ölen bir çocuğu kürekle kazıyarak ailesine verdik. Buna hangi yürek dayanır. Burada yaşayan vatandaşlar çocuklarını korkarak okula göndermek zorunda kalıyorlar. Artık yetkililer buna duyarsız kalmasınlar. Bizim bu yolumuzu kapatarak çare bulamazlar. Bizim çocuklarımız bu kumların üstünde gene atlayarak okullarına gitmek zorundalar. Bu yolu kullanmak zorundalar. Bu yüzden bu bir çözüm değil buraya kesin çözüm üst geçit yapılarak sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile