Eskişehir'deki Cinayet Davası

Babasını av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir'de babasını av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan Onur Atıcı (24) ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Atıcı, savunmasında, babası Rüstem Atıcı'nın insanların içinde kendisiyle ilgili kırıcı şekilde konuşmalar yaptığını, diğer iki kardeşini daha çok sevdiğini söyledi.

Olay günü, çalıştığı iş yerinde gece mesaisini tamamladıktan sonra 75. Yıl Mahallesi'ndeki evlerine geldiğini belirten Atıcı, şöyle konuştu:

'Ben, 14 yaşımdan beri çeşitli işlerde çalıştım. Aileme yardım ettim. Ancak babam beni sürekli insanların içinde azarladı. Kötü sözler söyledi. Arabayı çok kullandığımdan yakınırdı. Olay gecesi de eniştemleri babama ait araçla evine bıraktığım için aramızda tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine babam bana küfür etti. Ben de evde bulunan ruhsatsız av tüfeğiyle korkutmak için ateş ettim. Öldürmek gibi bir düşüncem yoktu. Pişmanım. Babamı yaralı halde hastaneye ben götürdüm. Tedavisi süresince hep hayatta kalması için uğraştım. Kan verdim.'

Duruşmaya katılan Rüstem Atıcı'nın eşi Fatma, çocukları Mestan ve Kerem Atıcı, sanıktan şikayetçi olmadıklarını bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanık Onur Atıcı'ya 'tahrik altında öldürme' suçundan 18 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Eskişehir'de 75. Yıl Mahallesi'nde yaşayan Rüstem Atıcı, 27 Aralık'ta av tüfeğiyle öldürülmüş, katil zanlısı oğlu Onur Atıcı tutuklanmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile