Eskişehir'den Kısa

Pazaryerleri temizleniyor.

Odunpazarı Belediyesi ekipleri, semt pazarlarını aynı gün içerisinde temizliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, pazar esnafının tezgahlarını toplamasının ardından kalabalık bir ekiple bölgede temizlik çalışmalarına başlayan Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, pazar yerini 3 saat gibi bir sürede temizliyor.

Semt pazarlarında yaşanan temizlik sorununu pazar esnafının da katkısıyla çözeceklerini ifade eden Temizlik İşleri Müdürü Metin Göksel, temizlik çalışmalarının kalabalık ve hızlı bir ekiple kısa süre içerisinde tamamlandığını belirtti.

- Tepebaşı'nda derin takip

Tepebaşı ilçesi ve çevresinde bulunan aktif fayların ve depremlerin aktivitesini izlemek üzere kurulan ölçüm istasyonları şehir planlamasına ve afet yönetimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle Tepebaşı ilçe sınırlarında konumlandırılan 7 yer hareketi ölçüm istasyonu düzenli olarak deprem ölçümü yapıyor.

Üniversite tarafından kent genelinde takip edilen sistemin Tepebaşı ayağında yer alan istasyonların sayısının önümüzdeki dönemde Tepebaşı Belediyesi desteği ile arttırılması planlandığı ifade edildi.

İstasyonlar ile deprem olduğunda zeminin ne tür tepki verdiği öğrenileceği ve bu bilindiğinde, hem yer üstündeki yapılaşma ve yerleşimler ona göre yapılandırılacak hem de hangi noktada ne tür önlem alınması gerektiği ortaya çıkacağı kaydedildi.

- Gençler yeni bilgiler ediniyor

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezlerinde düzenlenen kurslar ve etüt çalışmaları gençlerin yeni bilgilerle tanışmasını sağlanıyor. Belediyeden yapılan açıklamada, 2015 yılı içerisinde toplamda 20 farklı başlıkta açılan eğitimlerden 680 genç faydalandığı belirtildi.

29 Ekim Gençlik Merkezi ise çocuklar için de çeşitli olanaklar sunulduğu ve merkezde gençler için, Almanca, Fransızca, İngilizce, tango, bağlama, ney, kısa film senaryo yazarlığı, öykü yazarlığı, oyun yazarlığı, temel bilgisayar programlama ve daha farklı alanlarda kursların açıldığı bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile