Eskişehir'den Patnos'a gelen Kimse Yok Mu Derneği üyeleri, 700 aileye kurban eti dağıttı

Eskişehir'den Patnosa gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, ilçede toplam 700 aileyi ziyaret ederek kurban eti ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Muhtaç

Eskişehir'den Patnosa gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, ilçede toplam 700 aileyi ziyaret ederek kurban eti ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Muhtaç ailelere gitmenin huzurunu yaşadıklarını belirten yardım gönüllüleri ülke insanının kaynaşmasına ve birbirini tanımasına vesile olan bu ziyarete katılmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bir barış köprüsü bir gönül köprüsü kurulduğunu ve gelip burada bayramı geçirmenin ayrı bir huzur getirdiğini söyleyen gönüllüler yardımlaşmanın örneği ve kaynaşmanın yaşandığını dile getirdiler. Geldiğimiz için mutluyuz. Herkese gelmeyi tavsiye ediyoruz." dedi.

Eskişehir'den gelen işadamı Cihan Bulut yıllardır ziyaret eksikliği yaşandığını dile getirdi. İşadamları olarak kendi aralarında karar aldıklarını ve bundan sonra her bayramda buralara gelip bayramı burada geçireceklerini ve ziyaretlerini sıklaştıracaklarını anlatan Bulut, yoksullara yardımcı olmak, el uzatmak ve yardımcı olmak güzel bir duygu. Bölgenin kalkınması için, refahı için buralara gelmek gerekir. Bir fedakarlık lazım. Bu gönül köprüsü ile bir şeylerin değişeceğine ve güzelleşeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Yüksel Taşçı adlı Eskişehirli işadamı ise, derin duygular yaşadığını ve çok yanlış bilgilerle buralara geldiğini söyledi. Buralara gelmekle işin iç yüzünü, gerçeğini öğrendiğini ifade eden Taşçı, "Gelip yerinde görmek lazım. Gelmeyince boşluk oluyor. Bu üçüncü gelişim daha önce Batman ve Muş'a gelmiştim. Bu yıl Patnos'a geldim. Gerçekten ailelerle gelip bu güzel vatanımızın güzel insanlarını tanımak ve misafir olmak gerekir." temennisinde bulundu.

Kimse Yok Mu gönüllüleri, Patnos'un Çay Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet Yorulmaz'ı da ziyaret ederek rahatsızlığı nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ahmet Yorulmaz, yeni ameliyattan döndüğünü, bu ziyaretten çok memnun olduğun ve hatırlanmalarının bile büyük bir sevinç verdiğini söyledi. 6 çocuğun okula gittiğini anlatan Seher Yorulmaz, eşim ve çocuğum rahatsız ama gelen bu ziyaret ve yardımın yapılması bize ikinci bir bayram yaşattı." dedi.

Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faruk Çınarkaya ise, Patnos dışından gelen misafirlere hoş geldiniz ziyareti yaparak, bu gönüllülük esasına dayanan yardımlaşma ve kaynaşmaları önemsediğini belirterek herkesi kucakladığını söyledi. Kucaklaşmanın ve yardımlaşmanın örneğini sergileyen Kimse Yok Mu Derneği ve gönüllülerine teşekkür eden Çınarkaya, Patnos'a gelip bu yardımları, ziyaretleri yapmanın çok önemli olduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile