Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Şanlı'nın Evinde ve Sendika Binasında Arama

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın evi ve Eğitim Sen binasında arama yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla sabah saatlerinde Yenikent Mahallesi'ne gelen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, sendika başkanı Ali Paşa Şanlı'nın evinde yaklaşık 2 saate süren bir arama yaptı. Evden çıkarken açıklama yapan Şanlı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yapılan aramada bilgisayarına el konulduğunu söyledi.

Evdeki aramanın ardından Başkan Şanlı ile birlikte İstiklal Mahallesi'nde bulunan Eğitim Sen binasına giden ekipler, burada da bilgisayar ve hard diskleri incelemeye aldı.

Olayı duyup sendika binasına gelen Eskişehir Eğitim Sen Şube Sekreteri Faik Alkan ise, baskılara ve antidemokratik uygulamalara boyun eğmeyeceklerini belirterek, "Bu olay Ankara Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü bir işlem. KESK Genel Merkezi, Eğitim Sen Genel Merkezi ve Eskişehir Şubemiz basılıyor. Bu aslında AK Parti ileri demokrasisini gösteriyor. Uzun aylardan beri örgütümüz operasyonlar geçiriyor. Herhangi illegal bir şey bulamadılar. Herhangi sonuç alabilecek bir belge de yok ellerinde. Sabah insanların evleri basılıyor. Tu kaka ediliyor insanlar. İtibarsızlaştırılmaya çalışıyor insanlar. Fakat örgütümüz KESK, Eğitim Sen başından beri nasıl mücadele ettiyse bundan sonra da mücadelesine devam edecektir. Şu anda Eskişehir'de gözaltı yok. Bu sadece arama" ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile