Eskisehir Ihracatinda Önemli Artis

Eskisehir Ihracatinda Önemli Artis

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan açiklanan rakamlari degerlendiren Eskisehir Sanayi Odasi Baskani Celalettin Kesikbas, merkezi Eskisehir’de olan firmalarin Mayis ayinda 124,9 milyon dolar ihracat yaptigini söyledi.

Eskisehir ihracatinin ilk 5 ayda ciddi bir ivme yakaladigini belirten Kesikbas, “TIM tarafindan açiklanan verilere göre, Eskisehir ihracat rakami Ocak-Mayis döneminde geçen yila göre yüzde 14,6 artisla 575,4 milyon dolara ulasti. Geçtigimiz yilin ayni döneminde ihracatimiz 502 milyon dolar seviyelerindeydi. En yogun ihracat gerçeklestirdigimiz ülkeler ise ABD, Almanya ve Fransa oldu” açiklamasinda bulundu.

“Ihracatta hedefler çok büyük”

TIM tarafindan açiklanan rakamlara göre 2023 yili Ocak-Mayis döneminde geçen yilin ayni dönemine göre ülkemizde ihracat yüzde 0,2 oraninda artarak 102,5 milyar dolara, ithalat yüzde 8,9 oraninda artarak 158,6 milyar dolara yükseldi. Bu dönemde, dis ticaret hacmi yüzde 5,3 oraninda artarak 261,1 milyar dolar oldu.

ESO Baskani Kesikbas, “Ihracatta yaptigi çalismalarin sonuçlarini almaya baslayan Türkiye, yil sonunda önemli bir rekora dogru emin adimlarla ilerliyor. Umuyoruz ki ihracatçilarimiz devletimizin de destekleriyle bu rekoru Türkiye ekonomisine hediye edecekler” dedi.



“Üretim ve Ihracat Odakli Büyüme Stratejisi Bizlere Ümit Veriyor”

Eskisehir sanayisinin katma degeri yüksek ürünler konusunda çok ileri bir noktada bulundugunun altini çizen Kesikbas, “Toplam ihracatimizin neredeyse yüzde 20’si orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerden olusuyor. Özellikle havacilik, makine aksamlari ve kimyevi ürünlerde önemli bir ihracat kapasitemiz var. Biliyoruz ki ülkemizin kalkinmasi üretmekten ve ihracattan geçiyor. Hedefimiz teknoloji ihraç etmek ve ihracat birim fiyatimizi Avrupa seviyelerine ulastirmak. Bunun için de ithal ikamesi ve sanayilesme alanlarinda yapisal bir dönüsüme ihtiyaç var. Devletimizin önümüzdeki süreçte üretim ve ihracat odakli bir büyüme stratejisi izleyecek olmasi bizlere ümit veriyor.” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile