Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu Toplandı

Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu‘nun başkanlığında toplandı.

Valilik toplantı salonunda, düzenlenen kurul toplantısına Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Hakemler Kurulu, Saha Komiserleri Derneği Başkanlığı ve Eskişehir Kulübü temsilcileri katıldı.

Toplantıda, bu ay Atatürk Stadında oynanacak olan Spor Toto Süper Lig Eskişehirspor-Bucaspor ve Eskişehirspor-Karabükspor futbol müsabakalarında alınacak güvenlik önlemleri görüşüldü.

Misafir takım tribünü tahliye kapısını içeriden açarak biletsiz seyircilerin içeri girmesine ve Bursaspor taraftarlarının galeyana gelerek koltuk kırmalarına sebep olduğu iddia edilen H.Y. (29) hakkında 5149 sayılı kanunun 24. maddesi gereğince 6 ay spor müsabakalarını seyirden men ve 1233 TL para cezası uygulanmasına karar verildi.

Kurul toplantısından çıkan kararlar şöyle: "E.Ç. (24) hakkında koltuk kırarak saha içine attığından, 5149 sayılı kanunun 24. maddesi gereğince 6 ay spor müsabakalarını seyirden men ve 1233 TL para cezası uygulanmasına, S.B. (15) hakkında, koltuk kırarak güvenlik görevlilerine attığından 6 ay spor müsabakalarını seyirden men cezası uygulanmasına, C.K. (21) hakkında tribünde meşale kullandığından 5149 sayılı kanunun 11. maddesi ve 18. maddesi gereğince 6 ay spor müsabakalarını seyirden men cezası ve 1849 TL para cezası uygulanmasına, S.F.D. (34) hakkında tribünde spor ahlakına aykırı, tahrik edici, aşağılayıcı söz sarf ettiğinden 5149 sayılı kanunun 17. maddesi ve 23. maddesi gereğince 1233 TL para cezası uygulanmasına, Tribünde bıçakla yaralama olayına karıştığı tespit edilen K.Ö. (29) hakkında ise 5149 sayılı kanunun 11. maddesi ve 18. maddesi gereğince 6 ay spor müsabakaları seyirden men cezası ve 1849 TL para cezası uygulanmasına karar verildi."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile