Eskisehir'in En Eski Taksi Soförü Olarak Biliniyor

Eskisehir'in En Eski Taksi Soförü Olarak Biliniyor

Eskisehir’de yasayan 78 yasindaki Rüstem Babacan, mesleginde yarim asri geride birakmasina ragmen çalismaya devam ediyor.

Eskisehir’in en eski taksi soförü olarak bilinen Rüstem Babacan, 53 yildir meslegini devam ettiriyor. Geçmis yillarda Kaymaz Mahallesi’nde 25 yil muhtarlik görevi de yapan Babacan, hiç bir isin taksi soförlügü kadar kendisini mutlu etmedigini söyledi.

Babacan, yasli olmasindan dolayi araç kullaniminda ara sira sikintilar çektigini dile getiren Eskisehir’in Sivrihisar Ilçesine bagli Kaymaz Mahallesinde 1968 yilindan itibaren taksi soförlügü yapan Rüstem Babacan, yasinin ilerlemesi nedeniyle sikintilar çekmesine ragmen isine asik oldugunu anlatti.

"Meslek aski yasimdan daha güçlü ve büyük"

Yasinin ilerlemesi nedeniyle isini yapmaya çalisiyor iken eskisi kadar hizli olmadigini aktaran taksi soförü Rüstem Babacan, "78 yasina geldim. 26 yildir emekliyim. Hayatimin çogunu takside direksiyon basinda geçirdim. Bu meslekte çalismaya baslayali 53 yil oldu. Hala çalismaya devam ediyorum. Bazen yasli oldugumdan dolayi bir is yaptigim zaman hizli olamiyorum. Her sabah erken saatte uyanip direksiyon basina geçiyorum. Bu yasima kadar taksi soförlügünden baska bir meslek beni gönülden baglayamadi. Daha önce muhtarlikta yaptim. Muhtarlik dahil mesleklerden hiçbiri beni mutlu etmedi. Mahallede ve çevre yerlerde çok müsterim oluyor. Beni tanidiklari için sürekli soför olaraktan çagiriyorlar. Ben gittikçe yaslaniyorum. Ilerleyen yillarda isimi özleyecek olsam bile soförlügü birakmak zorundayim" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile