Eskişehir Otomobilden Sonra Tramvay Üretimini De Kaptırdı

Eskişehir Otomobilden Sonra Tramvay Üretimini De Kaptırdı

Geçtiğimiz yıllarda dünyaca ünlü bir otomobil firmasının fabrikasını Kocaeli'ne kaptıran Eskişehir, şimdi de raylı araç üretim fabrikasını Bursa'ya kaptırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Siemens ve Durmazlar işbirliği ile üretilen ilk yerli tramvayın tanıtımı İstanbul'da yapıldı. Tanıtıma katılan AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Av. Vahap Ata, alınan yanlış kararlardan dolayı tramvay üretiminde Bursa 'nın Eskişehir 'den önce hareket ettiğini söyledi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Eurasia Rail Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı'nı ziyaret eden Vahap Ata, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Siemens ve Durmazlar işbirliği ile üretilen ilk yerli, Türk mühendisliği tasarımı ve üretimi olan İpekböceği adlı tramvayı inceledi. Ata, Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Türk markalı tramvayların önümüzdeki yıllarda ülkemizin ve dünyanın değişik şehirlerinde kullanılacak olmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Ata, ' 'Bursa, tramvay üretiminde Eskişehir 'den önce hareket etti. Bu bize örnek olmalı. ' ' şeklinde konuştu.

'ŞEHRİMİZİN ÖNÜ TIKANMIŞTIR '

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tramvay ile ilgili görüşmelerde belli oranlarda yerli üretim yapılması konusunda yapılan önerilerin dikkate alınmadığını iddia eden Ata, 'Öneriye Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Tramvay projesini engellemeye çalışıyorsunuz ' bahanesiyle karşı çıkmıştı. Sadece 'Muhalefetten geldi ' diye bu önerilerin kabul görmemesi ve alınan yanlış kararlar maalesef şehrimizin önünü tıkamıştır. Eskişehir 'de tramvay üretilseydi biz diğer şehirlerimize örnek olacaktık. Dünya şehirlerinde Eskişehir 'de üretilen tramvaylar yer alacaktı.” ifadesini kullandı.

AK Parti hükümetleri döneminde demir yollarına büyük yatırımlar yapıldığını ve önümüzdeki yıllarda Eskişehir 'i Raylı Sistemler Merkezi haline getirmek için çalışacaklarını söyleyen Vahap Ata, fuarda TÜLOMSAŞ, ESRAY ve SAVRONİK firmalarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile