Eskişehir Sanayisinin 2023 Hedefleri

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine paralel olarak Eskişehir sanayisinin de 2023 ekonomik hedeflerinin büyük ve iddialı olduğunu bildirdi.


Özaydemir, yaptığı açıklamada, ESO'nun 45 yıllık tarihinde Eskişehir sanayisinin gelişmesi, özellikle ileri teknolojiye dayalı ve yüksek katma değerli ürünlerin üretiminde uzmanlaşması ve bu alanlara yönelmesi için tüm desteği sağladıklarını kaydetti.

Eskişehir'in 2012 yılında 2 milyar doları geçen sanayi ürünleri ihracatında yüksek teknolojili ürünlerin paynının yüzde 17'ye ulaştığını ifade eden Özaydemir, şöyle konuştu:

"Eskişehir sanayi yükselişini, önümüzdeki yıllarda da başta havacılık sanayi olmak üzere, raylı sistemler sanayisi, makine imalat ve metal eşya ile seramik sanayilerinde sürdürmeye devam edecektir. Ülkemizin ekonomik hedeflerine paralel olarak, Eskişehir sanayinin 2023 ekonomik hedefleri büyük ve iddialıdır. 2023 yılında ESO üyesi kuruluşların toplum cirosunu 25 milyar dolara, ihracatımızı 5 milyar dolara, çalışan sayımızı 85 bine, OSB tahsis alanını 35 milyon metrekareye çıkartmayı hedefliyoruz. Eskişehir sanayimiz çizilen bu hedeflere ulaşabilecek potansiyele sahip."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile