Eskişehir tozlu, Bolu çamurlu

Eskişehir tozlu, Bolu çamurlu

Dün gece Kuzey Afrikadan gelen toz bulutu ile lodosun etkisi Eskişehir ve Bolu'da etkisini çamur yağışı olarak gösterdi.

Eskişehir'de dün gece etkili olan lodos nedeniyle sokaklar ve araçların üzeri çamura bulandı. Bolu'da da gece yağmurla beraber çamur yağdı. Otomobiller ve sokaklar çamurla sıvandı.

Eskişehir: Eskişehir'de, dün geceden beri etkili olan ve lodosun etkisiyle  Kuzey Afrika üzerinden taşındığı bildirilen toz, sabah hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Kentte dün gece başlayan ve sabah saatlerinde hissedilen boyutlara ulaşan toz, ev ve iş yerleri ile araçlar ve sokakları kirletti.

Vatandaşlar sabah erken saatlerden itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Kamu binaları ve meydanlar, ekipler tarafından temizlendi.

Çok sayıda vatandaş araçların üzerinde biriken tozu temizletmek için otomobil yıkama yerlerine gitti, kuyruklar oluşturdu. Tozdan etkilenen bazı ev ve iş yerleri de hortumla yıkandı.

Meteoroloji Bölge Müdürü Ali Aslan, kentte iki gündür etkili olan lodosun Afrika'daki çöllerden toz parçacıkları getirdiğini bu durumun gün boyu süreceğini söyledi.

Söz konusu durumun çevre illerde de yaşandığını ifade eden Aslan, "Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda telefon aldık. Vatandaşın paniğe kapılmasına gerek yok. Toz lodostan kaynaklandı. Kimsenin aklına başka bir şey gelmesin. Geçici bir tabiat olayı yaşanıyor" dedi.

Bolu: Bolu'da da kent merkezinde gece yağmurla birlikte çamur yağdı. Tozla birleşen yağmur yere çamur olarak yağınca, otomobiller ve sokaklar çamurla kaplandı.

Sabah işyerlerine gitmek için araçlarına binmek isteyenler çamur içindeki otomobillerini görünce şaşırdılar. Sürücüler bez ve fırçalarla araçlarının camlarını temizlerken, işyerleri sahipleri ise paspaslarla dükkanlarının önünü temizlediler.

Bolu Meteoroloji yetkilileri, Afrika üzerinden kuvvetli rüzgarla gelen kum ve tozun yağışla yere indiğini belirterek, "Suudi Arabistan'daki çöllerden toz ve kumun geldiğini düşünüyoruz. Renkleri farklı oluyor. Her zaman karşılaşılan bir durum değil" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile