Eskişehir Valisi Azmi Çelik'in Bayram Mesajı

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Çelik yayınladığı mesajında, gönülleri kuşatan Ramazan ayını geride bırakırken bayram sevincini yaşamanın bahtiyarlığı içerisinde olduklarını belirtti.

Birliğin ve kardeşliğin en anlamlı göstergelerinden olan bayramların küskünlerin barışması, dargınlıkların bitmesi için en güzel fırsatlardan birini sunduğunu bildiren Çelik, mesajında şunları ifade etti:

“Dağlar ile taşlar ile Mevla’yı çağıran Yunus Emre’nin memleketi Eskişehir’de asırlardan beri var olan hoşgörü iklimi içerisinde şehrimizde bir Ramazan Bayramı’nı daha idrak ediyoruz. Eskişehir, yaratılanın Yaratan’dan ötürü sevildiği, gönül yıkmanın değil gönül kazanmanın esas olduğu bir kenttir. Dolayısıyla bu bayram, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesidir. Terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam ettiği ülkemizde bu bayram vesilesiyle, her zamankinden daha çok gönüllerimizi birbirine yaklaştırmalı; yardımlaşma ve dayanışma ile kardeşliği, dostluğu pekiştirmeliyiz. Nitekim bayramlar; sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik için mükemmel bir vesile ve eşsiz bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

"Yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını bekliyorum"

Mesajında bayramların insanların birbirini hatırladığı ve gönül aldığı takdirde manasına uygun yaşanmış olacağına değinen Vali Azmi Çelik, “Bayramlarda milletimizin huzur ve güven içinde yaşaması için büyük fedakarlıklarda bulunmuş gazilerimiz ve şehit ailelerimiz başta olmak üzere fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, engellilerimizi, yaşlılarımızı ve huzurevi ile hastanelerde kalanları ziyaret ederek onları hatırlamak, ihtiyaçları varsa gidermek, acılarını paylaşmak hepimizin insani ve ahlâki görevidir. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde Ramazan Bayramı’nı geçirmeleri için ilimizde bütün tedbirler alınmıştır. Bayram süresince görev yapacak tüm güvenlik görevlilerine; zabıta, itfaiye ve sağlık personeli ile tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diliyor; bayramlarını kutluyorum. Bayram ziyareti nedeniyle yola çıkacak vatandaşlarımızın "emniyet kemeri hayata bağlar" bilinciyle trafik kurallarına uymalarını bekliyorum. Sevgi şehri Eskişehir’de hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar; sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılar sunarım” diye bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile