Eskişehir Valisi Koçdemir'den Açıklama

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 2. İnönü Zaferi'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde zaferle sonuçlanan Ulusal Bağımsızlık Savaşları'nın önemli dönüm noktalarından biri olduğunu bildirdi.

Koçdemir, 2. İnönü Zaferi'nin 91. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, memleketin zor günlerinde kazanılan zaferin, halkın ve ordunun bağımsızlık inancını artırdığını ve büyük coşku yarattığını belirtti.

Bu zaferin, Türk ulusunun yurdu, bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda neleri başarabildiğinin ve bunlardan asla vazgeçmeyeceğinin en güzel örneğini gösterdiğine işaret eden Koçdemir, şöyle devam etti:

''İnönü Zaferi, Ankara Hükümeti'nin varlığını güçlendirmiştir. Anadolu'da başlatılan Ulusal Bağımsızlık Hareketi, başka ülkelerin bağımsızlıklarına kavuşmasına öncülük etmiştir. 2. İnönü Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde zaferle sonuçlanan Ulusal Bağımsızlık Savaşları'nın önemli dönüm noktalarından biridir. Atalarımızın canlarını ortaya koyarak bizlere miras bıraktıkları bu ülkeyi bizler de bugün çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla medeniyet yarışında daha ileriye, muasır medeniyetler seviyesine taşımak için büyük gayret gösteriyoruz. 2. İnönü Zaferi'nin 91. yıl dönümünü coşkuyla kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile