Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar 19 Mayıs Atatürk’Ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı’Nın 92

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar 19 Mayıs Atatürk’Ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı’Nın 92

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

Kılıçlar yaptığı yazılı açıklamada, "Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz gençlerine armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla ve gururla kutluyoruz.19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı, milletle birlikte “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek bağımsızlık ve özgürlük yürüyüşünü başlattığı gündür" dedi.

Vali Kılıçlar açıklamasında şunları söyledi; "Samsun’a çıkışla başlayan Milli Mücadele Hareketi, birlik ve beraberlik duygusu etrafında kenetlenilerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasıyla, ülkemizin ve milletimizin başka bir devletin hegemonyası altında yaşamayacağını, bağımsız bir devlet olarak kendi sınırları içerisinde kendi egemenliğiyle yaşayacağını, onurlu bir geleceği ve çağdaş dünyada yer almayı seçtiğini tüm dünya devletlerine kabul ettirmiştir. İşte böylesine büyük bir mücadelenin eseri olan Türkiye Cumhuriyet’i Atatürk tarafından gençlerimize emanet edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” ve “Sizin gibi gençlere sahip bulundukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeği başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyoruz” sözleriyle gençliğe olan güvenini vurgulamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar devam ettirilmesinde, Cumhuriyetimizin ülkemize ve milletimize getirdiklerinin korunması noktasında gençlerimize güveniyor ve onlarla gurur duyuyoruz. Gençlik ulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan toplumlar, geleceğe de güvenle bakabilirler. 19 Mayıs aynı zamanda bir spor bayramıdır. Spor, sağlıklı bir bünye, zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve boş vakitleri değerlendirme açısından hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ayrıca günümüzde büyük bir sektör haline gelen spor, ülkeler arasındaki rekabette de önemli bir faktördür. Uluslararası müsabakalarda bayrağımızı göndere çektiren ve İlimizin-Ülkemizin adını duyuran sporcularımız gurur kaynağımızdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi saygıyla, rahmetle anıyor, bugünümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı 92. yılında en içten dileklerimle kutluyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile