Eskişehirli Ozanlar ''Dünya Kadınlar Günü'Nü Türkülerle, Şiirlerle Kutladı

Eskişehirli Ozanlar ''Dünya Kadınlar Günü'Nü Türkülerle, Şiirlerle Kutladı

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) üyesi ozanlar, Odunpazarı Kent Konseyi binasında ’’Dünya Kadınlar Günü”nü, kendi besteledikleri türküleri ve yazdıkları şiirleri söyleyerek kutladı.

Kadınlara eşit hakların verilmesi ile dünya barışını güçlendireceğini belirten EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, yaptığı açıklamada, ’’Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, ozanlarımız Şehribanu Kubat, Arif Çayır, Tahsin Genç, Dürdane Mert (Aşık Nurşah), Şemşettin Kubat (Yoksul Derviş) ve Hamza Halaç kendi besteledikleri kadınlarımızla ilgili türkülerini sazları eşliğinde söyledi.

“Dünya Kadınlar Günü”nü, şair kadınlarımız da “Kadınlar Günü” ile ilgili kendi yazdıkları şiirlerini okudu. “Dünya Kadınlar Günü”, kadınlar açısından çok daha farklı bir gündür. Türk kadınlarının, Cumhuriyetin ilanı ile beraber birçok Avrupa ülkesinden önce önemli siyasi ve sosyal haklar elde etmesinin ilanı olan bu anlamlı günü hep birlikte kutluyoruz. Kadın, anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görüyor. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Derneğimize üye şairler, yazarlar ve ozanlar arasında da kadınlarımız vardır. Bu anlamlı gün, kadınlarımız için kutlu ve mutlu olsun’’ diye ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile