Eskisehirli Sair Uluslararasi 'Iki Devlet Tek Millet' Siir Yarismasinda Birinci Oldu

Eskisehirli Sair Uluslararasi 'Iki Devlet Tek Millet' Siir Yarismasinda Birinci Oldu

Eskisehir Sairler, Yazarlar, Ozanlar Dernegi (ESYODER) Baskani olan sair Ertugrul Sakar’in uluslararasi ‘Iki Devlet Tek Millet’ siir yarismasinda siiri birinci oldu.

Yarisma; ‘Iki Devlet Tek Millet’ konusuna dahil olabilecek Anadolu ve Azerbaycan sevgisi, kardesligi, tarihi ve kültürel baglari, Karabag’in kurtulusu, kahramanlik gibi temalarda özgün ve literatüre geçebilecek siirlerin ortaya çikmasi için açildi. Azerbaycan Edebiyat Akademisi, Sivas Valiligi ve Sivas Il Kültür Müdürlügü’nün Sivas’ta düzenledigi uluslararasi siir yarismasinda, Eskisehirli sair Ertugrul Sakar’in siiri, 784 puan alarak birinci oldu. Eskisehir adina birincilik ödülünü alan sair Ertugrul Sakar, 5-7 Kasim tarihleri arasinda Sivas’ta düzenlenecek olan ödül törenine katilacak.

ESYODER Baskani sair Ertugrul Sakar, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, "Uluslararasi düzenlenen siir yarismasina, ‘Ay yildiz Göklerde Gözümüz Bizim’ siirimle internet üzerinden katildim. Siirimi, hece vezniyle yazdim ve siirim 12 kitadir. Katildigim yarismada jüri üyesi; Azerbaycan’dan 5, Türkiye’den 4 jüri üyesinin verdigi puanlara göre siir yarismasinin sonuçlari belirlendi. Uluslararasi siir yarismasinda; yazdigim siirimle birinci geldigim ve Eskisehir’i temsil ettigim için çok mutlu oldum.’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile