Eşlerine İkinci Hayatı Verdiler

Adana'da örnek bir davranış gösteren 2 koca, yıllardır diyalize bağlı olarak yaşayan eşlerine böbreklerini vererek, onları 2. kez hayata bağladı.

Tüm dünyada 3-9 Kasım tarihleri Organ Nakli Haftası olarak kutlanırken, Adana'da verdikleri böbrekleriyle eşlerine hayat veren 2 kişi dikkat çekti. Adana'da biri kapıcı olarak çalışan Recep Yardımcı (47), 3 yıl önce 5 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan eşi Emiş Yardımcı'ya (37), şimdi işsiz olan ancak eşine böbrek verdiğinde fabrikada çalışan Celil Yılmaz (44) da tam bir yıl önce 10 Kasım'da eşi Nevin Yılmaz'a (41) böbreğini verdi. Emiş Yardımcı 8 yıl böbrek yetmezliği çekip 5 yıl diyalize girdikten sonra
eşinin sayesinde hayata bağlanırken, Nevin Yılmaz da 4 yıl böbrek yetmezliği çekip 2.5 yıl diyalize girdikten sonra eşinin sayesinde hayata bağlandı. Yardımcı ailesinin 3 çocuğu, Yılmaz ailesinin ise 2 çocuğu annelerinin diyalizden kurtulmasıyla rahat bir nefes aldı.

"BÖBREK NAKLİ OLMADAN ÖNCE YAŞAMIYORDUM"
Emiş Yardımcı (37), 8 yıldır böbrek sorunu yaşadığını, 5 yıl diyalize girdiğini belirterek, "3 yıl öncede böbrek nakli yapıldı. Böbrek nakli olunca kurtuldum. Bana eşim böbreğini verdi. Ben Antalya'ya gidip geliyordum. Oraya kadavraya yazılmıştım. Doktor, "sıfır kan grubu yakının varsa ondan böbrek alabilirsin" dedi. Benim kocamın kanı da sıfır grubuydu bunu eşime söyledim o da hemen kabul etti ve böbreğini verdi. Böbrek nakli olmadan önce yaşamıyordum. Diyalizden çıkıyordum tansiyon düşüyordu. Kedime
gelemiyordun. Tam kendime geldiğin zaman geri diyaliz saatim geliyordu. Kocama teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun" dedi.
Emiş Yardımcı'nın eşi Recep Yardımcı ise (47) eşine böbreğimi vererek hem kendini hem de eşini kurtardığını anlatarak, "Ben yemek sorunundan kurtuldum kendi diyalizden kurtuldu. 3 çocuk vardı evde yemek olmuyordu. Eşim diyalizden geliyordu yatıyordu. Ne bulursak onu yiyorduk. Artık o günler geride kaldı" diye konuştu.

"HER VATANDAŞ ORGANLARINI BAĞIŞLARSA HERKES ORGAN BULUR"
Nevin Yılmaz (41) da, 1.5 yıl diyalize girmediğini, 2.5 yılda diyalize girerek böbrek yetmezliği ile mücadele ettiğini ifade ederek, "Diyalizin sorunun ancak yaşayan bilir. Bu sorun anlatılmaz yaşanır. Allah kimseye yaşatmasın çok zor. Eşim sayesinde bu sorundan kurtuldum. Diyalize girdiğim ilk günden bugüne eşim bana böbreğimi vereyim dedi. O hep yanımda oldu. Sonra işlemler başladı geçen yıl 10 Kasım'da eşim bana böbreğini verdi. Eşime sonsuz teşekkürler ediyorum. Bütün vatandaşların bu konuda duyarlı
olmasını istiyoruz. Gerçekten herkes böbreğini bağışlasa böbrek sorunu kalmaz" ifadelerini kullandı.
Nevin Yılmaz'ın eşi Celil Yılmaz (44) ise hayatın tek başına çok zor olduğunu, çocuklarıyla birlikte eşi yanında mutlu bir hayat devam ettirebilmek için eşine böbreğini verdiğini vurgulayarak, "İlk günden böbreğimi vereyim dedim. Hayatımız beraber sürsün diye verdim böbreğimi onu kaybedeceğim diye çok korktum. Böbreğimi verdikten sonra işimden oldum. Ağır iş yapamıyorum ama eşim için değer. Eşimle beraber mutlu olmak için ona ikinci hayatı verdim" şeklinde konuştu.
Nevin Yılmaz, eşine kendisine böbrek verdiği için onu yanağından öperek teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile