Esnaf Odasından Marmaris'e Kreş

Esnaf Odasından Marmaris'e Kreş

Muğla ve ilçelerinin yanı sıra Türkiye'de ilk olarak Esnaf Odası Kreşini faaliyete geçiren Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, "6 ay sonra hizmet vermeye başlayacağız" dedi.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından Marmarisli esnafların sıkıntılarını büyük oranda çözecek olan Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Çocuk Kreşi İnşaatı geçtiğimiz hafta içinde kesilen kurbanla birlikte temeli atıldı.
Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası bundan 7- 8 ay önce Marmaris İnci Heykeli yanında bulunan ve gerçek değeri 1 Milyon 500 Bin lira olan araziyi, 762 bin liraya alarak inşaatına geçtiğimiz hafta başladı. Arsa sahibi Düriye Vasfiye Göncü'den yarı fiyatına alınan araziye yapılacak olan kreşe Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Düriye Vasfiye Göncü Kreşi adı verileceği şartıyla araziyi bu fiyata verdiği belirtildi.
Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sosyal Güvenlik Hizmet Merkezi Binası ve şimdide Marmarisli esnaflara yönelik çocuk kreşi inşaatını hayata geçirerek 110 öğrenci kapasiteli kreşin 6 ay sonra hizmet vereceği belirtildi.
AYYILDIZ ' KREŞ VE HEMŞİRE HİZMETİ '
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Şükrü Ayyıldız, "Esnaf üyelerimizin sıkıntılarından biri olan çocuklarının ve torunlarının sağlıklı ortamlarda büyümesi ve esnafımızın işlerinden kalmamaları için esnafımıza böyle bir kreşi hediye ediyoruz. 6. Yaş gurubu çocuklarımıza da ilk okula hazırlık eğitimi verilecek" dedi. Ayyıldız, ayrıca bu kreşte diğer kreşlere örnek olacak bir uygulama olan hemşire hizmetinin de verileceğini, böylece çocukların her türlü sağlık sorunlarının yakından takip edilebileceğini belirtti.
Başkan Ayyıldız, " Muğla ve İlçelerinde ilk ve tek olmasının yanında Türkiye'de de ilk olarak bir esnaf kreşi faaliyete geçiriyoruz. Kreşimiz 1000 m2'lik bahçesi ile de çocukların her türlü oyun alanları gerçekleştirilmiş olacak. Ayrıca kreşimiz 110 öğrenci kapasitesinde faaliyet gösterecek ve esnaflarımızın büyük sıkıntısını çözeceğine inanıyorum" dedi.
Şükrü Ayyıldız, üyelerimizin odamıza aylık olarak ödemiş oldukları yıllık aidatlarının, kendilerine hizmet olarak geri döndüğünü vurgulayarak, "Bu verilen paraları yetkilerimiz dahilinde kendilerine hizmet olarak yansıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
15 YILLIK GERÇEK
Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız yapımına başlanan bu inşaatın 15 yıl önce alınan bir karar olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bundan 15 yıl önce esnaflarımıza dolaşırken esnaflarımızdan birinin doğum yapmış olduğu halde 3 günlük bebeğini iş yerine getirerek onu orada bakmaya başlaması sonucu bu karar alındı. Bu vatandaşımız çocuğunu bırakacak yeri olmadığından ve kreş ücretlerinin pahalılığından dolayı bu 3 günlük çocuğunu dükkanına götürüyor. Artık esnafımızı bu durumdan kurtaracağız. Kreşimizin açılışını da 15 yıl önce rastladığımız bu esnafımızın çocuğu gerçekleştirecek"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile