ESO Baskani Celalettin Kesikbas Açiklamasi 'Ülkemize, Milletimize Hayirli Olsun. Simdi Ekonomiye Odaklanma Zamani'

ESO Baskani Celalettin Kesikbas Açiklamasi 'Ülkemize, Milletimize Hayirli Olsun. Simdi Ekonomiye Odaklanma Zamani'

Eskisehir Sanayi Odasi (ESO) Baskani Celalettin Kesikbas, 31 Mart 2024 Mahalli Idareler Genel Seçimleri sonrasi açiklamalarda bulundu.

Eskisehir Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Celalettin Kesikbas, yerel seçimlerin ardindan yaptigi degerlendirmede kazananin sehirlerin tercihi ve demokrasi oldugunu belirterek, “Sandiga gidip oyunu kullanan, demokrasisine sahip çikan herkese tesekkür etmek gerekir. Seçilen Belediye Baskanlarimizi tebrik eder sonuçlarin ülkemize, sehrimize ve aziz milletimize hayirli olmasini dilerim. Artik öncelikli gündemimiz olan ekonomiye odaklanmaliyiz. Yerel seçimlerin geride kalmasiyla 4 yillik seçimsiz bir dönem ülkemiz için önemli bir firsattir” dedi.

“Önemli sürece kapi araladik”

2023 yilindaki Cumhurbaskanligi ve milletvekilligi genel seçimlerinin ardindan Mahalli Idareler seçimlerinin de tamamlanmasiyla ülkemizin 4 yillik önemli bir sürece kapi araladigini hatirlatan Kesikbas, “Simdi ekonomimize, ihracatimiza ve üretime daha çok odaklanma zamani gelmistir. Bizler bundan sonra yapisal reformlarin hizla hayata geçirilmesini ve ihracatimizi arttiracak politikalara önem verilmesini bekliyoruz. Bir numarali gündem maddemiz ise tüm gücümüzle enflasyonla mücadeleye olmalidir. Enflasyonla mücadele para ve maliye politikasi esgüdümünde daha basarili olacaktir.” diye konustu.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda Türkiye’nin en önemli bölgesel güç ve büyüyen sanayisiyle söz sahibi olmasinin temelinde üretimin oldugunun altini çizen Kesikbas, “Üretimin korunmasi ve gelistirilmesi, yine üretimde sürdürülebilirligin zarar görmemesi çok önemli. Mesleki egitim, istihdam politikalari, vergi reformu, kurumsal altyapinin güçlendirilmesi, yeni sanayi ekosistemlerinin olusturulmasi, kilit teknolojilerin ülkemize kazandirilmasi, enerji verimliligi, yesil ve dijital dönüsüme ülkemizin hazirlanmasi gibi bir dizi alanda iyilestirme-gelistirmeler bekliyoruz” dedi.

“Simdi birlik, beraberlik vakti”

Mahalli Idareler Genel Seçimlerinin Eskisehir’deki sonuçlarina iliskin degerlendirmede bulunan Kesikbas, “Sehrimiz yogun bir katilimla sandiga giderek tercihini yapmistir. Simdi sehrimiz adina birlik ve beraberlik içinde çalisma vaktidir. Hangi siyasi görüsten olursak olalim gelecegimize yönelik atilacak her adim daha çok kazanan ve daha çok üreten bir Eskisehir için olacaktir. Kentsel dönüsüm, depreme hazirlik, çevre yollari, is-as getirecek yeni sanayi bölgelerinin olusturulmasi bizi bekleyen konularin basinda gelmektedir. Bu vesile ile Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Ayse Ünlüce’yi, Odunpazari Belediye Baskani Sayin Kazim Kurt’u, Tepebasi Belediye Baskani Sayin Ahmet Ataç’i, Mahmudiye Belediye Baskani Sayin Ishak Gündogan’i, Mihaliççik Belediye Baskani Sayin Haydar Çorum’u, Saricakaya Belediye Baskani Sayin Ahmet Dönmez’i, Seyitgazi Belediye Baskani Sayin Ugur Tepe’yi, Sivrihisar Belediye Baskani Sayin Habil Dökmeci’yi, Alpu Belediye Baskani Sayin Gürbüz Güller’i, Beylikova Belediye Baskani Sayin Hakan Karabacak’i, Inönü Belediye Baskani Sayin Serhat Hamamci’yi, Günyüzü Belediye Baskani Sayin Hidayet Özmen’i, Han Belediye Baskani Sayin Bekir Belceli’yi ve Mihalgazi Belediye Baskani Sayin Zeynep Günes’I, Çifteler Belediye Baskani Sayin Zehra Konakçi’yi tebrik ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile