Sergide; içlerinde Van ve Hazar Gölü gibi büyük sucul sistemlerin de bulunduğu Türkiye Ekosistem ve Tür Çeşitliliği, Türkiye’de Yaşayan Vektör Böcekler, Meme Kanseri, İskemi Reperfüzyon Hasarı ve Antioksidanlar, DNA Mikroarray Teknolojisi Kullanımı ve Özellikleri, İnsan Genom Projesi, Polimorfizmler ve Prostat Kanseri, Nanobiyoteknolojide mikroorganizmaların Kullanım Potansiyeli, Hayvanlarda Rejenerasyonun Evrimi, Gıda Endüstrisi Atık Sularının Kesikli Reaktörde Anaerobik Arıtımı, İki Boyutlu Poliakrilamid Jel Elektroforezi (2D PAGE) ve Tüp Bebek gibi alanlarda posterler yer aldı. Sergi açılışı sonrasında ise öğrenciler ve öğretim üyelerinin katılımıyla bir söyleşi gerçekleşti. Söyleşide ilk olarak söz alan Biyoloji Bölüm Birincisi Ceren Saygılı, son sınıf öğrencileri olarak yıl boyunca yürüttükleri çalışmaları hocaları ve arkadaşları ile paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.
Ceren Saygılı, bölüm hocaları ve öğrenciler olarak dört yıl boyunca aile gibi olduklarını; sevgi, saygı ve güven gibi duyguları paylaştıklarını ifade etti.
Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semra İlhan son sınıf öğrencileri ve bölüm öğretim üyelerinin iki dönem boyunca çalışarak hazırladıkları serginin ilk kez gerçekleştiğini ve öğrencilerin bu aktiviteden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
Prof. Dr. İlhan önümüzdeki yıllarda da bu organizasyonu sürdürmek istediklerini belirtti.
Son sınıf öğrencilerine hitap eden Prof. Dr. İlhan şunları söyledi: ‘Mezun olup hayata atılırken aklınızda soru işaretleri olabilir. Ben, hedeflediğiniz işlere sabırla ve mücadele ederek ulaşacağınıza inanıyorum. Bazı zorluklarla karşılaşsanız da yılmayacaksınız. Aileniz, arkadaşlarınız, hocalarınız ve ülkeniz sizlerden çok şeyler bekliyor. Yolunuzun ve bahtınızın açık olması dileklerimi sunuyorum’dedi.
Prof. Dr. Semra İlhan ayrıca öğrencilere mezun olduktan sonra üniversite ile ilişkilerini kesmemeleri ve mezunlar derneğine üye olmaları tavsiyesinde bulunurken tüm öğrencilere rozetleri takılarak Türkiye Biyologlar Derneği’ne üyelikleri de gerçekleştirildi.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Köksal kendisinin de ilgi duyduğu bir bölüm olan biyolojinin insanın doğaya açılan penceresi olduğunu belirtti ve bu nedenle böyle bir serginin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Köksal, Fen Edebiyat Fakültesi için bir ilk olan bu serginin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni etti. ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise şunları söyledi: ‘Üniversitemizde bu bahar aylarında bir heyecan kasırgası yaşıyoruz. Etrafımız çiçekleniyor, güzelleşiyor. Biyoloji Bölümü’nün böyle bir sergi açması da bu kasırgaya bir kıvılcım daha ekliyor. Az önce sergiyi gezdim ve ülkemiz bilim hayatına önemli açılımlar getirebilecek çalışmalar gördüm. Günümüzde iletişim çok gelişti. Bilgi birikimi her iki buçuk yılda bir katlanıyor. Biz Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak siz mezunlarımızın, vazgeçilmez ve stratejik bir meta olan bilgiyi, teoriden pratiğe aktararak rekabet ortamında başarılı olmanız için çalışıyoruz. Bugün bazı dalgalanmalar yaşansa da biyoloji temel bilim olması dolayısıyla vazgeçilmezdir. Bu sebeble ümitsizliğe kapılmamalısınız. Ben mezun olduktan sonra da bizlerle ilişkinizi kesmemenizi temenni ediyor ve bahtınızın açık olmasını diliyorum’ diye konuştu.
ESOGÜ’de Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi Açıldı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme ödevlerinden oluşan ‘Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi’ ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.