ESOGÜ'de Cumhuriyet Sohbetlerinin Ilki Gerçeklestirildi

ESOGÜ'de Cumhuriyet Sohbetlerinin Ilki Gerçeklestirildi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi (TÖMER) ile Atatürk Ilkeleri ve Inkilap Tarihi Uygulama ve Arastirma Merkezi (ATAM) is birligiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yili dolayisiyla düzenlenen “Cumhuriyet Sohbetleri” serisinin ilki olan “Cumhuriyet Aydinlanmasi ve Türk Belgesel Sinemasi” konulu konferans, Izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beseri Bilimler Fakültesi Medya ve Iletisim Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Cenk Demirkiran’in konusmaci olarak katilimi ile ESOGÜ Prof. Dr. Fazil Tekin Konferans Salonu’nda gerçeklesti.

Etkinlik açilisinda konusan ESOGÜ ATAM Müdürü Doç. Dr. Volkan Marttin, Cumhuriyet yönetiminde halkin bilinçli olmasi gerektigini bu nedenle Cumhuriyetimizin 100. yilini kutlarken Cumhuriyete sahip çikacak nesillere ihtiyaç oldugunu kaydetti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün egemenligin kayitsiz sartsiz millete ait olusunu, gerçeklestirdigi büyük milli mücadelede ortaya koydugunu belirten Doç. Dr. Marttin, asirlar süren bir yönetim degisirken Atatürk’ün çok sevdigi milletine en layik olan yönetim biçiminin yani Cumhuriyetin geçerli olmasini istedigini söyledi.

Doç. Dr. Marttin, Atatürk’ün padisahligi devam ettirmek ya da tek kisi yönetimi kurmak yerine herkesin basta hak ve özgürlükler olmak üzere daha bilinçli oldugu bir yönetimi istedigini ve ömrü boyunca da “Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti’dir” dedigini ifade etti.

Cumhuriyet Sohbetleri araciligi ile daha genis kitlelere ulasabilecek ilginç konulari ele almaya çalistiklarini dile getiren Doç. Dr. Marttin, konferansin konusmacisi Prof. Dr. Cenk Demirkiran’a ve tüm katilimcilara tesekkür etti. Açilis konusmasinin ardindan Prof. Dr. Cenk Demirkiran’in “Cumhuriyet Aydinlanmasi ve Türk Belgesel Sinemasi” konulu konferansina geçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile