ESOGÜ Ile Türkiye SMA Vakfi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

ESOGÜ Ile Türkiye SMA Vakfi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Türkiye SMA Vakfi arasinda “SMA Hastaligi ile Mücadele Çerçevesinde Is Birligi Protokolü” imzalandi.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçeklesen protokol imza törenine ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ve Türkiye SMA Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Ali Soyer’in yani sira Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Kürsat Bora Çarman ve Prof. Dr. Hakan Demiral, Rektör Danismani Doç. Dr. Oytun Meçik, Genel Sekreter Bayram Kaplan ve yetkililer katildi.

Türkiye SMA Vakfi’nin Türkiye’de ilk defa ESOGÜ ile böyle bir protokol imzaladigi belirtilirken, törende konusan Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak Türkiye SMA Vakfi’nin yaptigi çalismalarin çok degerli oldugunu ifade ederek, ESOGÜ olarak böyle bir is birligi içerisinde olmaktan memnuniyet duyduklarini söyledi.

Türkiye SMA Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Ali Soyer ise ESOGÜ ile böyle güzel bir is birligine imza atiyor olmaktan dolayi duyduklari mutlulugu dile getirerek, özellikle SMA’li çocuklar için yapilacak çalismalarda kendilerine yol gösterici olmasindan ve duyarliligindan dolayi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kürsat Bora Çarman’a tesekkürlerini sundu.

ESOGÜ ile Türkiye SMA Vakfi arasindaki protokol ile iki kurum arasinda, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastaligi veya SMA hastaligi ile benzer klinik özellikler gösteren diger nöromusküler hastaliklardan birinin teshisi konulmus bireylere yönelik teshis ve tedavi, psikolojik destek, rehabilitasyon, bakim hizmetleri ve bunun gibi yardimlarda bulunmak, bu hastalara yönelik egitim hizmeti saglamak, hasta bireylerin toplum yasamina etkin katilimlarini saglamak, SMA hastaligi ile ilgili bilimsel faaliyetler organize etmek, hasta ailelerine, bakim ile yükümlü olanlara, hastalarin egitim süreçlerinde görev alacak kisilere egitimler vermek ve SMA hastaligina yönelik toplum nezdindeki farkindaligi artirmak gibi faaliyetlerin gönüllülük esasina dayali olarak yürütülmesinde is birligi yapilmasi amaçlaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile