ESOGÜ 'Türkiye Diri Faylarinin Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Arastirma Platformu'nda

ESOGÜ 'Türkiye Diri Faylarinin Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Arastirma Platformu'nda

‘Türkiye Diri Faylarinin Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Arastirma Platformu’nun yürütücüleri arasinda yer alan Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), platformun Ankara’da gerçeklestirilen tanitim ve imza törenine katildi.

Deprem riskini azaltmaya yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Içisleri Bakanligi, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanligi’nin bir araya gelmesi ile olusturulan ve 14 üniversitenin yürütücülügünde hayata geçirilen "Türkiye Diri Faylarinin Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Arastirma Platformu"nun tanitim ve imza töreni Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde gerçeklestirildi.

Platformun yürütücüleri arasinda yer alan Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)’ni temsilen törene Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak ve Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Volkan Karabacak katildi.

Türkiye Diri Faylarinin Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Arastirma Platformu ile ülkemizde deprem üretme potansiyeli bulunan faylarin özelliklerinin tüm yönleriyle arastirilmasi hedefleniyor. Bu çerçevede ESOGÜ’de Prof. Dr. Volkan Karabacak yürütücülügünde gerçeklestirilecek proje 6.7 milyon TL bütçe ile desteklenerek 2 yil içerisinde Eskisehir’i etkileyebilecek nitelikte deprem senaryolarinin ortaya konmasi amaçlandi. Proje ile Türkiye genelinde üretilecek bilimsel veri, deprem tehlikesi altindaki alanlarda yeni olusturulacak yerlesim alanlarinin belirlenmesinde ilgili kurumlara temel olusturmasi ve böylece Türkiye Diri Fay Haritasi ve Türkiye Deprem Tehlike Haritasi’nin güncellenmesine essiz nitelikte katki saglanmasi hedefleniyor. Ayrica proje çerçevesinde yetistirilecek lisansüstü ögrenciler ile Türkiye’de deprem çalismalari konusunda uzman açiginin kapatilmasina katki saglanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile