ESOGÜ, Uluslararası İşbirliği Ağını Genişletiyor

ESKİŞEHİR - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve beraberindeki heyet, Almanya ve İngiltere'ye gerçekleştirdiği ziyaretlerde çeşitli temaslarda bulunarak önemli işbirliği anlaşmaları yaptı.

ESOGÜ'den yapılan açıklamaya göre, ESOGÜ heyeti ilk olarak Almanya'da Dresden Teknik Üniversitesi'nde (TUD) ikili işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla görüşme ve ziyaretlerde bulundu.

Üniversite arasında çeşitli alanlarda işbirliklerini içeren anlaşmada, ortak bilimsel projelerin yapılmasına, Horizon 2020 projelerinde birlikte konsorsiyum oluşturularak başvurular yapılmasına, karşılıklı olarak öğretim üyesi ve öğrenci değişimlerinin yapılmasına, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) faaliyetlerinde işbirliklerinin geliştirilmesine ve 3 yıl sürecek olan 6 farklı ülkeden temsilcilerin ''Teknoloji Transfer Günleri'' düzenlenmesine, ortak tematik çalıştayların yapılmasına ve çalışma ekiplerinin buluşturulması toplantılarının yapılmasına karar verildi.

Daha sonra İngiltere'ye geçen ESOGÜ heyeti, University College London Business (UCLB) yöneticisi Cengiz Tarhan ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda teknoloji transfer faaliyetleri konusunda birimlerin karşılıklı olarak kurumsal yapılanmaları ve süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve işbirliği anlaşması yapıldı.

ESOGÜ heyeti son olarak Sussex Üniversitesi'nde (SU) görüşmelerde bulundu. Yapılan toplantılarda karşılıklı olarak kurumsal yapıların eğitim-öğretim ve araştırma boyutları ile TTO faaliyetleri paylaşıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile