Eşrefoğlu Rumi İznik'te anılacak

Türk dili ve edebiyatının kurucu şahsiyetlerinden mutasavvıf Eşrefoğlu Rumi, 8 Mayıs'ta İznik'te düzenlenecek sempozyumda anılacak.

İznik Belediye

Türk dili ve edebiyatının kurucu şahsiyetlerinden mutasavvıf Eşrefoğlu Rumi, 8 Mayıs'ta İznik'te düzenlenecek sempozyumda anılacak.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, 8 Mayıs'ta İznik Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek 'İznikli Gönül Adamı Eşrefoğlu Rumi Sempozyumu' ile ilgili Ördekli Kültür Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Eryılmaz, açıklamasında, 2010'u İznik'in tanıtım yılı ilan ettiklerini ifade etti. Eryılmaz, "Yunus Emre okulunun önemli temsilcilerinden olan ve eserleri İslam dünyasında okunan İznikli gönül adamı Eşrefoğlu Rumi'yi anacağız ve onu gelecek nesillere tanıtacağız." dedi.

Sempozyumun organizasyonu ile ilgili bilgi veren UÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli, sempozyumun 6 oturumda gerçekleşeceğini belirti. Prof. Kemikli, "Organizasyona, ülkemizin çeşitli yerlerinden 27 öğretim üyesi katılarak 20 tebliğ sunacak. Dört ana oturumun her birinde Eşrefoğlu'nun farklı bir yönünü ortaya koyacağız. Sempozyumun sonunda da Eşrefoğlu'nun ilahilerinin seslendirileceği bir konser düzenleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Öte yandan, Başkan Eryılmaz, bütün Bursalıları bu gönül sultanını daha yakından tanımaları için İznik'e davet etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile