Eşrefoğlu Rumi Sempozyumu Başladı

İznik Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği Eşrefoğlu Rumi Sempozyumu başladı.

İznik Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin ortaklaşa tertipledi İznikli mutasavvıf ve büyük şair Eşrefoğlu Rumi adına yapılan sempozyum DSİ tesislerinde başladı. Bursa, İstanbul, İzmir, Adapazarı, Kütahya, Isparta, Şanlıurfa, Sivas ve Bosna Hersek üniversitelerinden toplam 50'ye yakın öğretim görevlisinin katıldığı sempozyumun açılış konuşmasını Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kılavuz yaptı.
Kılavuz, "Bugün, büyük Türk şairimiz ve mutasavvıf Eşrefoğlu Rumi'nin fikirleri ve insanların içine huzur veren eşsiz şiirlerinden yararlanmak için buradayız. İznik Belediyesinin hemşehrileri Eşrefoğlu Rumi'yi anması son derece onurlu bir faaliyettir. İlahiyat Fakültesi olarak bu sempozyumu her sene belediye ile ortaklaşa yapacağız. İznikli gönül adamı Eşrefoğlu Rumi'yi herkese hatırlatacağız" dedi.
Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ise, "İznik'i bütün dünyaya tanıtmak için kampanyalar düzenliyoruz. Bunarlı yaparken ilçemizin sadece doğal güzelliklerini, tarihi zenginliklerini değil, aynı zamanda mekanlara, taşa can veren insanlarımızı da tanıtacağız. Bugün Eşrefoğlu Rumi ile başlattığımız gönül sultanlarını tanıtma faaliyetlerimize Davudi Kayseri, Şeyh Kudbettin ile devam edecek" diye konuştu.
İki gün sürecek olan sempozyumda Eşrefoğlu Rumi ve dönemi, 15. asırda İznik ve sosyal hayat , tasavvuf kültürüne genel bakış konulı ele alınacak. Sempozyum yarın (pazar) tarihi eserlerin gezilmesiyle sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile