Esrefoglu Rumi Vefatinin 555. Yilinda Iznik'te Anildi

Esrefoglu Rumi Vefatinin 555. Yilinda Iznik'te Anildi

Iznikli Esrefoglu Abdullah Rumi Iznik’te kabri basinda anildi.

Program, Esrefzade Cami bahçesinde Sala okunmasi ve Kuran-i Kerim tilaveti ile basladi.

Programa Iznik Belediye Baskan Vekili Zeliha Peste, Ilçe Müftüsü Nurettin Çelik, Uludag Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, Esrefoglu Rumi’nin 14. kusaktan torunu Safiyüddin Erhan, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, ve belediye baskan yardimcilari, kamu kurum ve kuruluslari ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve çok sayida misafir katildi.

Iznik Belediye Baskan Vekili Zeliha Peste, “Medeniyetimizin kültür kökleri ile bag kurdugumuz bu mekân ve program hepimizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Katilim ve tesrifleriniz için hepinize tesekkür ederim” dedi.

Esrefoglu Rumi’nin 14. kusaktan torunu Safiyüddin Erhan da konusmasinda Esrefzade Abdullah Rumi’nin hayatindan örnek ve kesitler anlatti.

Uludag Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Kara da 555. yil anisina beser cümleden olusan kesitleri katilimcilara aktardi.

Ilçe Müftüsü Ilçe Müftüsü Nurettin Çelik tarafindan program sonunda dua ve niyazda bulunuldu. Program sonunda da Iznik Belediyesi tarafindan günün anlam ve önemine binaen hazirlanan köfteli çorba katilanlara ikram edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile