Et Balık Kurumu Ramazan'da 130 Ton Et Sattı

Et Balık Kurumu Ramazan'da 130 Ton Et Sattı

Hükümetin artan et fiyatlarını dengelemek için önce canlı et ithal etmesi ve ardından ithal etteki yüksek vergide indirime gitmesiyle ithalat yapan Adana Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) tanzim satış merkezlerinden vatandaşlar Ramazan boyunca 130 ton et satın aldı

Hükümetin artan et fiyatlarını dengelemek için önce canlı et ithal etmesi ve ardından ithal etteki yüksek vergide indirime gitmesiyle ithalat yapan Adana Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) tanzim satış merkezlerinden vatandaşlar Ramazan boyunca 130 ton et satın aldı.
Türkiye'de bu yıl etin kilosunun 33 liraya kadar çıkmasının ardından hükümet fiyatları aşağıya çekmek için Mart ayından itibaren birçok ülkeden dana eti ithal etme yoluna gitti. İthal edilen etler, EBK tanzim satış merkezlerinde satışa sunuldu. Ancak etin kilogramı atılan bu adımlara rağmen halkın alabileceği makul bir seviyeye inmeyince hükümet Ramazan ayında aldığı yeni bir kararla ithal edilen etlerden alınan yüzde 135 vergi oranını yüzde 40'a düşürdü. Ancak buna rağmen et fiyatları 27 liraya kadar
düştü. Hükümet şimdi kasaplarında yurt dışından ithal et alabilmesi için bir dizi çalışma yapıyor. Hükümetin yanı sıra bazı illerde büyükşehir belediyeleri et satışına hazırlanıyor.
Kasaplarda etin fiyatı bir türlü düşmeyince Ramazan ayında ETB'da ucuz almaya alışan vatandaş tanzim satış mağazalarının yolunu tutuyor. Kasaplara göre, kıyma ve ette yaklaşık 9 lira daha ucuz olan et fiyatları için vatandaş EBK'nın tanzim satış mağazaları önünde et kuyruğuna giriyor.
Adana Et Balık Kurumu'na Sakarya'dan haftada iki kez gelen taze angus etleri, vatandaşlar tarafından beğenildi. EBK özellikle Ramazan ayında et yetiştirmekte güçlük çekti. Ramazan'da tanzim satış mağazaları hafta sonu bile mesai yaptı. Vatandaşlar günlük sadece Adana'da 4.5 ton et satın aldı. Toplamda vatandaşlar Ramazan'da 130 ton et satın aldı. Ramazan'dan sonra ilgi biraz azalsa da vatandaşlar ucuz et almak için tanzim satış mağazaları önünde kuyruğa girmeye devam ediyor.
Adana'da, iki noktada bulunan tanzim et satış mağazalarında dana kıyma 16.5 lira, dana kuşbaşı ise 19.75 liradan satılıyor. Küçükbaş kuşbaşı da 26.80 liradan satışa sunuluyor. Kırmızı etin yanı sıra beyaz et ve sucuk ürünleri de tanzim satış mağazalarında halka sunuluyor.
(FK-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile