Et Fiyatlarinin Artmasi Vatandaslari Baliga Yöneltti

Et Fiyatlarinin Artmasi Vatandaslari Baliga Yöneltti

Kilis’te kirmizi et ve tavuk fiyatlarindaki artis vatandaslarin tercihini baliga yöneltti.

Ülke genelinde balik sezonunun sonuna yaklasilmasina ragmen Kilis’teki balikçilar satislardan memnun. Havalar isinmaya baslamasina ragmen tezgahtaki çesitliligi azalmayan baliga vatandaslar tarafindan ragbet gösterilmeye devam ediyor. Son aylarda kirmizi et ve tavuk fiyatlarindaki artis vatandaslarin protein tercihini baliga yöneltti. Balik tezgahlarinda özellikle hamsi, istavrit, çupra ve levrek için yogunluk yasanirken esnaf, sezon sonu olmasina ragmen vatandaslarin baliga olan ilgisinin arttigini belirtti.

Av sezonunun sonuna gelmesine ragmen tezgahlarda balik bollugu yasandigini, kirmizi ve beyaz et fiyatlarinda yukari dogru bir ivme oldugunu söyleyen Esnaf Ugur Incirli, kirmizi ve beyaz etin yükselmesinden dolayi vatandaslarin tezgahtaki balik çesitlerine yöneldigini dile getirdi. Kentte, hamsinin kilosunu 100 TL, çupra ve levrek 250 TL’den satisa sunuyor.

Av yasaklarinin baslamasina az bir süre kala denizden çikan balik çesitlerinde azalma olmasina ragmen vatandaslarin baliga yöneldigini söyleyen Ugur Incirli, ‘‘Dededen toruna kalan balikçilik sektöründe ilk günkü heyecanla Kilisli vatandaslara hizmet veriyoruz. Ülke genelinde 1 Eylülde baslanilan balik sezonunda sonlara dogru geldik. Denizden çikan balik çesitlerinde azalma oldugu için vatandaslarimiz baliga yöneldi. Kirmizi ve beyaz etin yükselmesine inat, sezonun ortasiymis gibi vatandaslarimiz yesin diyerek ayni fiyatlarla devam ediyoruz. Kentte en çok satilan balik çesitleri arasinda hamsi, istavrit, çupra, somon, levrek ve alabalik geliyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile