Ahiler Kalkınma Ajansı programı kapsamında Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde Tarım Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Zafer Ulutaş ve diğer öğretim görevlileri tarafından verilecek olan eğitiö 5gün sürecek ve eğitim sonrasında katılımcılara sertifika verilecek. Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Aliyye Yılmaz, Niğde’ye daha önce toplamda bin 600 adet simental, angus, hereford ve limuzin ırklarından gelen erkek besi hayvanlarının bakımı, beslenmesi gibi eğitimlerin verildiğini söyledi.
İthal getirilen hayvanların beslenmesi, bakımları gibi konularda eksiklikler olduğunu belirten Aliyye Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Niğde ili Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak ilimize Türkiye’de bir ilk olan 20 adet ve 30 adet olarak 1600 adet ithal Simental, Angus, Hereford, Limuzin Irkları hayvan getirmiş bulunmaktayız. Getirmiş olduğumuz bu hayvanlar Niğde de bir ilk olduğu için bakımı ve beslenmesi konusunda bazı eksiklerimizin olduğu görülmüştür. Bu hayvanların bakımı, beslenmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile “Kırmızı Et Sektöründe İthal Erkek Besi Irklarının Et Üretimindeki Rolünün Artırılması” adı altında Ahiler Kalkınma Ajansına bir eğitim ve bilgilendirme projesi sunduk ve projemiz onaylandı. Bugün burada tabiri caizse ektiğimiz fidanların gübresini vermiş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar katılımcı üreticilerimize ve tüm Niğde çiftçisine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
5 gün sürecek olan eğitim Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş, Prof. Dr. Ethem Akyol, Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, Doç. Dr. Sibel Canoğulları ve Yrd. Doç. Dr. Sema Yaman verecek.
ET Üreticilerine Eğitim Semineri Verildi
Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyelerine ’Kırmızı Et Sektöründe İthal Erkek Besi Irklarının Et Üretimindeki Rolünün Artırılması’ projesi kapsamında 50 üreticinin katıldığı 5 günlük eğitim başladı.