ETB Baskani Oral'dan 19 Mayis Gençlik Ve Spor Bayrami Mesaji

ETB Baskani Oral'dan 19 Mayis Gençlik Ve Spor Bayrami Mesaji

Erzurum Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Baskan Oral Türk Milleti’nin ve gençligin bayrami olan 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin 102. Yildönümü ‘nü kutlayarak basladigi mesajinda su Ifadelere yer verdi;

‘19 Mayis 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarindan birisidir. “Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasinin miladi olan 19 Mayis 1919 tarihinin ayni zamanda milletimiz için yeni bir baslangiç ve milli bir uyanisin sembolüdür. Bagimsiz, modern, çagdas ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruldugu 29 Ekim 1923’e uzanan yolun baslangici olan 19 Mayis 1919, çocuklarimiza , gençlerimize ve gelecek nesillere çok iyi anlatilmali ve aktarilmalidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliginde saglanan milli egemenlik, birlik ve beraberligimizin yasatilmasi ve ilelebet devam etmesi için gençlerimize büyük görevler düsmektedir. 19 Mayis 1919’da oldugu gibi, bugün ve bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde tek yürek olarak durmaliyiz. Bu anlamda Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, ülkemizin istiklali ugruna hayatini kaybeden tüm sehitlerimizi rahmet ve sükranla, gazilerimiz ise minnetle aniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni bizden sonraki nesillere en iyi sekilde teslim etmenin en büyük görevimiz oldugunun bilinci ve milli mücadeleyi baslatan sürecin 101. Yildönümüne ulasmanin gururu ve mutluluguyla milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile