Etiyopya'nin Tigray Bölgesinde En Az 33 Bin Çocuk Ciddi Gida Kriziyle Karsi Karsiya

Birlesmis Milletler Çocuklara Yardim Fonu (UNICEF), çatismalarin devam ettigi Etiyopya'nin kuzeyindeki Tigray bölgesinde en az 33 bin çocugun ciddi gida kriziyle karsi karsiya oldugunu bildirdi.

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, ?yaptigi yazili açiklamada, bölgeye acil sekilde müdahale edilmezse çocuk ölümleriyle karsi karsiya kalinabilecegi uyarisinda bulundu.

Fore, Tigray bölgesinde en az 33 bin çocugun ciddi gida kriziyle karsi karsiya olduguna dikkati çekti.

Etiyopya'nin kuzeyinde 2,2 milyon çocugun gida sorunu yasadigina isaret eden Fore, bu çocuklardan 140 bininin Tigray bölgesinde oldugunu söyledi.

Fore, hamile ve emziren kadinlarin yetersiz beslenme oraninin yüzde 40'larin üstünde oldugu bilgisini paylasarak, bu durumun yeni dogan bebekleri de tehdit ettigini vurguladi. Fore, uluslararasi kuruluslarina Tigray bölgesine daha fazla yardim çagrisi yapti.

- Tigray'da çatismalar devam ediyor

Tigray eyaletini yöneten isyanci Tigray Halk Kurtulus Cephesi (TPLF) güçlerinin 3 Kasim 2020'de Etiyopya'nin Kuzey Komutanligi birliklerine saldirmasi ve sonrasinda Basbakan Abiy Ahmed'in TPLF'ye karsi askeri harekat karari almasinin ardindan eyalette bir milyondan fazla kisi yerinden edildi.

Etiyopya baslattigi genis çapli operasyonla Tigray eyaletinin baskenti Mekelle'yi ele geçirse de bazi bölgelerde çatismalar sürüyor.

Birlesmis Milletler (BM) 8 Haziran'da Tigray bölgesi için "kitlik" uyarisinda bulunmus ancak Etiyopya hükümeti bunu reddetmisti.

?

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile