Etkili Iletisimin Temeli Dinlemek

Etkili Iletisimin Temeli Dinlemek

DÜZCE – Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Senem Çolak Yazici, yüz yüze iletisimde basarili olmanin en temel unsurlarindan birisinin, iyi konusmaci olmanin yani sira, iyi bir dinleyici olmak ve bunu karsi tarafa gösterebilmek olduguna bildirdi.

Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi ile Egitim Fakültesi is birliginde düzenlenen “Kariyerimi Planliyorum” egitim serisinin üçüncüsü olan “Etkili Iletisim Teknikleri” baslikli program, çevirim içi olarak gerçeklestirildi.

Programda, Dr. Ögretim Üyesi Senem Çolak Yazici, insanlarin günlük hayatlarinin büyük bir çogunlugunu çevreleri ile iletisim kurarak geçirdigini, ancak gerçeklesen iletisimin bir kisminin karsi tarafta etkili olmadigini dile getirerek, katilimcilara etkili iletisim kurmak için gerekli olan unsurlar hakkinda detayli bilgiler aktardi.

Etkili iletisimde iletisimin temelinin dinlemek olduguna deginen Yazici, özellikle yüz yüze iletisimde basarili olmanin en temel unsurlarindan birisinin, iyi konusmaci olmanin yani sira, iyi bir dinleyici olmak ve bunu karsi tarafa gösterebilmek olduguna vurgu yapti.

Iyi bir dinleyici olmanin özelliklerine deginerek beden dili, göz temasi, vücut dili ve hareketlerin de iletisimdeki önemine dikkat çeken Senem Çolak Yazici, iletisim türlerinin yaninda etkili iletisim kurmada uygulanabilecek yöntemler ile etkili iletisimde dikkat edilmesi gereken hususlardan söz etti. Günlük hayatta karsilasilan sorunlardan örnek veren Yazici, katilimcilardan gelen sorulari yanitlayarak sözlerini sonlandirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile