Etkinlik Ve Sanat Merkezi, Haftanin 7 Günü Yüzlerce Vatandasa Ulasiyor

Etkinlik Ve Sanat Merkezi, Haftanin 7 Günü Yüzlerce Vatandasa Ulasiyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin "Temmuz Ayi Atölye Programi" dopdolu geçiyor. Haftanin 7 günü saat 10.30 ile 19.00 arasinda birbirinden farkli etkinliklerin yapildigi etkinlik ve sanat merkezinde gerçeklestirilen tüm atölyelere dileyen herkes ücretsiz katilabiliyor.

Her yas grubundan bireylere hizmet verilen atölyelerde özellikle çocuklar, kadinlar ve aileler gönüllerince vakit geçirip, dans, müzik ve zeka gelistirici etkinliklerin tümünden faydalanabiliyor. Vatandaslar atölyelerde doyasiya eglenip, kaliteli zaman geçirme firsati elde ediyor. Özellikle yetiskin ve çocuk atölyelerine aileler çocuklariyla birlikte katilim saglayabiliyor. Bunun yani sira anneler veya babalar farkli bir atölyede egitim alabiliyor. Atölyelerde, eglenceli matematik, yetiskinler ve çocuklara yönelik fotografçilik egitimi, geleneksel sokak oyunlari etkinligi, aile etkinlikleri, serbest resim etkinligi, yetiskinlere ve çocuklara yönelik Ingilizce egitimi, yoga, drama, çocuklara yönelik karaoke, satranç, zumba, dans ve yetiskin ile çocuk capoeira gibi birçok etkinlik yer aliyor. Atölyeler sayesinde haftanin 7 günü yüzlerce vatandasa ulasiliyor.

“Buradan herkes gülerek, mutlulukla ayriliyor”

Etkinlik ve sanat merkezi sorumlusu Vahide Dengiz, gerçeklestirdikleri etkinlikleri anlatarak, “Burada çocuklara, ailelere, kadinlara, herkese, her kesime hitap ediyoruz. Kadinlarimizla, çocuklarimizla es zamanli atölyelerimiz oluyor. Kadinlarimiz sporlarini yaparken, çocuklari ile biz diger atölyeleri yapiyoruz. Eglenceli matematikten dansa, çocuk zumbasindan capoeiraya, onun disinda olan bütün etkinliklerimizle dolu dolu devam ediyoruz. Geri dönüslerimiz çok güzel oluyor. Buradan herkes gülerek, mutlulukla ayriliyor. Bu da bizim için çok önemli. Hafta içi daha çok kayitli ögrencilerimizle devam ediyoruz ama sahilden geçen herkes de eslik ediyor bize. Onun disinda da hafta sonlari daha çok ailelerle beraber etkinlikler yapmaya çalisiyoruz. Pandemi boyunca çocuklar evde kapali kaldilar. Su an açik, dogal bir ortamda çalisiyoruz. Kendilerini rahat hissediyorlar” dedi.



“Herkesi bütün atölyelerimize mutlaka bekliyoruz”

Merkez ögretmenlerinden Çagri Burcu Yücesoy ise uzun süredir masal anlaticiligi yaptigini ve drama egitmeni oldugunu belirterek, "Her çocuga, her kadina hitap ediyoruz. Burada olmaktan çok mutlular, biz de onlarla çok mutluyuz. Pandemi sürecinde çok fazla disari çikamadilar, biz de onlara hasrettik zaten. Burada doga ile bulusmus oluyoruz. Hem onlar enerjilerini atiyorlar hem de hep beraber egleniyoruz. Bizim de motive kaynagimiz zaten çocuklar. Bütün atölyelerimize herkesi mutlaka bekliyoruz” diye konustu.

Ögretmen Imren Uzun da çocuklara zumba, kadinlara ise pilates yaptirdigini kaydederek, “Kadinlarin daha saglikli bir omurgaya sahip olmasi için ileride sakatlik oranlarini ya da bel fitigini, boyun fitigini daha aza indirmek için pilatese basladik. Derslerimiz çok güzel geçiyor, bütün kadinlarimizi bekliyoruz. Zumba ve geleneksel çocuk oyunlarimizda da çocuklarimizin psikomotor becerilerini gelistirmeyi sagliyoruz. Ayni zamanda unutulmaya yüz tutmus sokak oyunlarimizi burada canlandiriyoruz” ifadelerini kullandi.

4 yasindaki oglunu atölyelere getiren anne Gizem Isik, pandemi nedeniyle oglunun krese gidemedigini, evde de çok sikildigini dile getirerek, “Buradaki etkinligi gördügümüzde çok mutlu olduk. Gayet keyifli vakit geçiriyor, serbest oyun zamanlarina katiliyor, resim atölyesine, kukla atölyesine katiliyor, dans etkinliklerinde çok keyifli vakit geçiriyor. Daha çok sosyallesmesi açisindan getirdik. Çocuklar birbirlerinden çok uzak kaldigi için, bir arada vakit geçirmeye çok ihtiyaçlari vardi. Açik ortam oldugu için de gayet keyifle getirip, güvenle birakabiliyoruz burada. Güzel vakit geçiriyorlar. Belediye’nin bu etkinliginde emegi geçen herkese de çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Etkinliklerden faydalanan ve üçüncü sinifa baslayacak olan Merve Basegmez, “Burada dans ediyoruz, egleniyoruz, parkurlarda oynuyoruz, parkta ve salincakta sallaniyoruz, arkadas ediniyoruz ve çok egleniyoruz” dedi.

Azra Ceylin Bayramoglu, atölyelerde çok eglendiginden söz ederken, “Salincakta sallaniyoruz, parka gidiyoruz, bir seyler aliyoruz, egleniyoruz. Etkinlik yapiyoruz, dans ediyoruz, sarki dinliyoruz, capoeira yapiyoruz, çok egleniyorum” diye konustu.

Çinar Akar da atölyeler arasinda dans atölyesine özellikle katildigini söyleyerek, “Ögretmenlerimiz bize çok yardimci oluyorlar, bizimle çok güzel ilgileniyorlar. Ben her atölyeye birazcik katiliyorum. Özellikle dans atölyelerine katiliyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile