Eto Başkanı Ertaş, İlçenin Sorunların Bakan Yazıcı`ya İletti

Eto Başkanı Ertaş, İlçenin Sorunların Bakan Yazıcı`ya İletti

ETO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertaş, katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konsey Toplantısı`nda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya Edremit’in sorunlarını iletti.

Konseyde yaptığı konuşmada büyük marketler yasasının yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
ETO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Mehmet Ertaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’a Edremit’teki sorunları anlattı. Bakan Yazıcı’dan sorunların çözümü için destek isteyen Ertaş, ilettiği sorunları bakanın tek tek not alarak ilgileneceğini söylediğini belirtti. Konsey toplantısında söz alarak konuşan Edremit ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Konsey üyesi Ertaş, küçük esnafın korunabilmesi için büyük marketler yasasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konsey Toplantısının üç saat sürdüğünü ve çok iyi geçtiğini belirten ETO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Konseyi Üyesi Mehmet Ertaş, "Sayın bakanımızla baş başa görüşme imkanı buldum. Bu görüşmemizde Edremit Körfezi’nin ekonomik sorunları hakkında bilgiler verdim. Bakan Yazıcı, söylediklerimi dikkatle dinleyerek tek tek not aldı. Bir caddede Aynı iş kolundan 10 dükkan varsa bir süre sonra bunlardan 5 tanesi kapanıyor. Bakanımızla yaptığım konuşmada örneğin bir caddede aynı meslek grubundan açılacak iş yeri sayılarına kota getirilmesi önerisini sundum. Bakanımız bunu notları arasına aldı. Bunu sunmamdaki amaç o işi yapan esnafın para kazanmasını sağlamaktır. Konsey toplantısında bölgeyi temsilen bir de konuşma yaptım. Konuşmamda bölge sorunları hakkında bilgiler aktardım. Büyük marketler sorununu gündeme taşıdım. Büyük marketlerin küçük esnafı yaraladığından bahsederek büyük marketlerin kentlerden daha uzak noktalarda açılması yönünde bir çalışma yapılması önerisini sundum." diye konuştu.

Edremit körfezi’nin zeytini ve zeytinyağının körfezde satılmasıyla bölgenin ekonomisinin canlanmasına yeterli olacağını da ifade eden Edremit ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertaş, "Körfezimize Aydın, Manisa gibi başka şehirlerden getirilen zeytinler ve zeytinyağları satılıyor. Bu da Edremit Körfezi’nin ekonomisine sekte vuruyor. Bizim yağımız burada satılsa bize yeter. Çünkü bizim zeytinyağlarımız dünyanın en kaliteli zeytinyağları arasında yer alıyor.” diye sözlerini tamamladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile