Eto Başkanı Güler Açıklaması

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili, "Olumsuz gelişmelerle, ülkemizin itibarının ve güven ortamının zedelenmesine izin verilmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Güler, yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan olayların endişe verici olduğunu belirterek, güven ortamının ve Türkiye'nin itibarının zedelenmemesi için tüm vatandaşların sağduyulu olması gerektiğini vurguladı.
Ortadoğu ülkelerine iş yapan tüccar ve sanayicilerimizin gelişen pazarlara yönelmesi gerektiğini anlatan Güler, şunları kaydetti:
"Birbirimize en çok ihtiyacımız olduğu zamanlarda böylesine kutuplaşma Türkiye'yi ileriye değil, geriye götürecek. Tüm vatandaşlarımızın tepkilerini şiddete yönelmeden ve sağduyulu olarak göstermelerini arzu ediyoruz. Şiddet ortamı ve yaşanan olaylar hem toplumsal huzurumuzu hem de ülkenin ekonomik gidişatını olumsuz etkileyecek. Olumsuz gelişmelerle, ülkemizin itibarının ve güven ortamının zedelenmesine izin verilmemesi gerekiyor."
-"İhracatlarda kayıplar yaşanıyor"
Güler, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerin son derece üzücü ve düşündürücü olduğunu bildirdi.
Bu ülkelerle yapılan ticaretin adeta durma noktasına geldiğini anlatan Güler, şöyle devam etti:
"Ortadoğu ülkelerine yapılan ihracatta kayıplar yaşandı. Bu nedenle tüccar ve sanayicilerimizin yatırım ve ihracatlarını gelişmekte olan ülkelere yapmaları kendilerinin menfaatine olacak. Ülkemizin ve Eskişehir'in ihracat vizyonunun çok geniş bir yelpazede değerlendirilmesi gerekiyor. Suriye ve Irak gibi güven yaratmayan ülkelere sağlıklı ticaret yapılması elbette mümkün gözükmüyor. Öte yandan Mısır, Libya, Lübnan gibi ülkelere yapılan ihracatlarda kayıplar yaşanıyor. Bu nedenle tüccar ve sanayicilerimizin mağdur olmamaları ve ihracatını geliştirmeleri için gelişmekte olan Güney Amerika, Afrika ve Rusya gibi pazarlara yönelmeleri gerekmektedir. Tüccar ve sanayicilerimiz hem bu kaos ortamında yatırımlarını güvenle yapabilir hem de ileriye dönük üretim planlamalarını uygulamaya koyabilir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile