Eto'nun Düzenlediği Yarışmada Fatih Fen Lisesi Birinci Oldu

Eskişehir Ticaret Odası bünyesindeki AB Bilgi Merkezi'nin koordinatörlüğünde gerçekleşen AB Bilgi Yarışması'nda Fatih Fen Lisesi birinci oldu.

Eskişehir Ticaret Odasın'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Oda bünyesinde hizmet veren AB Bilgi Merkezi'nin koordine ettiği ve AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen bilgi yarışmasının Eskişehir finali yapıldı. Fatih Fen Lisesi ile Eskişehir Anadolu Lisesi'nin birinci olmak için mücadele ettiği yarışma, 26 Kasım Cuma günü ETO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Yarışmaya ETO Başkanı Harun Karacan, Başkan Yardımcısı İskender Bayar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Erdoğan, Prof. Dr. Nihal Yıldırım Mızrak ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Harun Karacan, Eskişehir'in bu yıl faaliyete geçen AB Bilgi Merkezi'nin bir çalışması olarak ilk kez AB Bilgi Yarışması'na katıldığını bildirdi. Merkezi açarken Eskişehir ile AB Birliği arasındaki iletişimi güçlendirmek istediklerini belirten Karacan, şunları kaydetti: "Bu merkezi açarken hedefimiz Eskişehirli hemşehrilerimizin AB hakkında bilgilenmesini sağlarken AB kaynaklı fırsatlardan haberdar olup yararlanmasını temin etmekti. Bu yarışma da elbette bu amaca hizmet eden bir çalışmadır. Bu süreç, okulların açılması ile yarışmanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız işbirliği neticesinde okullara duyurulması ile başladı. Bu süreçte pek çok öğretmen ve öğrenci yarışma sayesinde AB ile ilgili konularda daha araştırıcı bir tavra sahip oldu" dedi.
İki okulunda kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, birinci olan taraf ise Fatih Fen Lisesi oldu. Öğrencilere belgelerini ve kupalarını ETO Başkanı Karacan takdim etti. Fatih Fen Lisesi, Ankara'da gerçekleşecek Türkiye Geneli AB Bilgi Yarışması'nda kenti temsil edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile