ETSO Baskani Yücelik'ten 23 Temmuz Mesaji;

ETSO Baskani Yücelik'ten 23 Temmuz Mesaji;

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani Lütfü Yücelik, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 102’nci yildönümü münasebetiyle yayimladigi mesajda, tarihi kongrenin, Türk Milletinin yeniden dirilisinin temellerinin atildigi ve bagimsizlik mesalesinin yakildigi bir dönüm noktasi oldugunu söyledi.

Mesajinda, Türk ulusunun kurtulus mücadelesinin yol haritasinin çizildigi Erzurum Kongresi’nde yakilan bagimsizlik mesalesinin sonsuza dek sönmeyecegini ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Baskani Yücelik, milli iradenin simgelerinden biri olan Erzurum Kongresi, Atatürk ve arkadaslarinin, Türk Milletinin istikbali için verdigi büyük mücadelenin en önemli adimlarindan ve bagimsizligimizin sembollerinden birisidir” dedi.

Kongrede, Türk ulusunun gelecegi adina çok önemli kararlarin alindigini kaydeden Baskan Yücelik mesajinda su ifadelere yer verdi; “Milli sinirlar içinde vatanin bir bütün oldugunu ve asla bölünemeyecegini tüm dünyaya ilan ettigimiz bu kongre, tarihimizin mihenk taslarindandir. Ayni sekilde, manda ve himayenin hiçbir suretle kabul edilemeyecegini, vatan topraklarimiza göz diken herkese bir kez daha hatirlattigimiz Erzurum Kongresi’nde asil milletimizin vakur durusu ve asaleti bir kez daha tescillenmistir. Ilk kez ulusal egemenligimizin kosulsuz olarak gerçeklestirilmesine karar verilip, bagimsizlik mesalesinin yakildigi Erzurum Kongresi’nin 102’nci Yildönümünde, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bagimsizlik için verilen büyük mücadeleye kaniyla, caniyla deger katan bütün sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve saygiyla aniyoruz. Ruhlari sad olsun.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile