ETSO'da Arabulucu Akreditasyon Sinavi

ETSO'da Arabulucu Akreditasyon Sinavi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’ne (TOBB) bagli oda ve borsalarin bünyesinde kurulan Arabuluculuk ve Tahkim Merkezlerini daha islevsel hale getiren Türkiye’nin tek ulusal Arabuluculuk ve Uyusmazlik Çözüm Merkezi TOBBUYUM’un, ‘Arabulucu Akreditasyon Sinavi’ 8 ilde olusturulan sinav merkezlerinde yapildi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ETSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nde de (ETSOTAM) ‘Arabulucu Akreditasyon Sinavi’ 22 uzman arabulucu adayin katilimiyla gerçeklestirildi.

Akreditasyon sinavini basariyla geçen adaylar, TOBBUYUM Arabuluculuk Akreditasyon süreçlerini tamamladiktan sonra ülke çapinda olusan uyusmazliklari, ETSOTAM ve TOBBUYUM çatisi altinda çözüme kavusturacaklar. Tacir, sanayici ve esnafin, tüketiciler veya birbirleri arasinda, ‘Ticaret’, ‘Borçlar Hukuku’, ‘Is Hukuku’, ‘Tüketici Hukuku’ ve ‘Tasinmaz Hukuku’ gibi konularda yasanan uyusmazliklar, yargi öncesi çözüm üreten kurumsal mekanizmalar olan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezlerinde çözüme kavusturuluyor, uzun zaman alan ve masrafli yargilamalarin önüne geçiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile