Etso'da, Tkdk Hibe Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Etso'da, Tkdk Hibe Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, tarım, hayvancılık, su ürünleri ve kırsal turizm gibi Elazığ’ın önemli kalkınma alternatiflerinin yatırıma dönüşmesi için önemli bir sürecin başladığını söyledi.

ETSO'da düzenlenen bilgilendirme toplantısında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ Koordinatörlüğü uzmanları hibe destekleri hakkında bilgilendirme yaptı. Bilgilendirme toplantısının açılışını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, "15 Şubat 2013 tarihinde başlayacak ve bir ay sürecek olan, hibe çağrısından ilimiz işletmelerinin en üst düzeyde istifade etmeleri ve ilimizin yeni yatırımlar kazanması açısından, bugün TKDK Uzmanlarıyla bu bilgilendirme toplantısını yapıyoruz. Tarım, hayvancılık, kırsal turizm gibi ilimizin önemli avantajlarının yatırıma dönüşmesi ve bu alanlarda yatırım yapma düşüncesi olan girişimciler için, çok önemli bir fırsat sunulduğunu, öncelikle belirtmek istiyorum. Odamız, ilimizin İPARD projesi kapsamında sunulan desteklerden istifade etmesi hususunda, ilgili bakanlıklar ve çok sayıda kurumla, yoğun yazışma ve görüşmeler yaparak, ilimizde TKDK ajansının kurulması ve desteklerin bir an önce başlatılmasına öncülük etmiştir. 2012 yılında kurulan Elazığ Ajansı ülkemizin 9. Teklif çağrısına dahil edilmiş olup, bu dönemde kullanılacak toplam hibe miktarı 236 milyon 482 bin Euro'dur" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Elazığ Kırsal Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından yapılan sunum ile proje hakkında detaylı bilgiler verilerek, katılımcıların soruları cevaplandırıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile